• Menu
  • Menu

Review Canon EOS M100

După șapte luni de utilizare zilnică a acestui aparat a venit momentul să îi fac și un review. Nu o să fiu extrem de tehnică pentru că nu îmi stă în fire 🙂 O să vă împărtășesc însă experiența mea cu Canon EOS M100, cu bune și rele. Pentru specificații tehnice mergeți la ei pe site.

În timp ce scriam acest articol am realizat și că încă am foarte foarte multe imagini pe care nu le-am postat pe nicăieri. Mai exact am 47 de GB, 126 de foldere și 20,714 fișiere. Dacă vrei să arunci un ochi pe materialele deja publicate, le găsești în categoria Live for the story. Sau majoritatea fotografiilor postate în ultimele luni pe instagram.

Plusuri Canon EOS M100

Ce mi-a plăcut cel mai mult? Faptul că este atât de mic și discret. Îl poți conecta apoi foarte ușor la telefon și urca imaginile online. Și apropo de conectivitatea la telefon, ei bine, nouă ne-a placut sa folosim aplicația Canon pentru a surprinde momentele.

Partea bună a acestei metode este că astfel ai parte și de instantanee amuzante. De exemplu pe plajă în El Salvador ne-a chinuit pe noi talentul să facem artă la apus și-o inimă.

Am eșuat lamentabil, dar ne-a apucat dansatul și topăitul. A fost amuzant și am și surprins momentul.

Așa cum am prins o grămadă de fețe amuzante și la cină cu fetele de la Hostel 53. Uite cum o fotografie regizată ajunge până la urmă să fie un instantaneu simpatic.

Utilizare Canon EOS M100

Aparatul are un meniu extrem de intuitiv. Nu am avut în nici o secundă momente de – bun și eu ce fac de aici? Totul e la îndemână. Ai și moduri speciale pentru diferite situații – peisaj, în mișcare, portret etc. Preferata mea a fost funcția de miniatură.

Eu țin aparatul mai mult pe moduri predefinite. Pentru că mi se pare că nu știu să fac setările potrivite suficient de repede, mă enervează să pierd timp cu asta și de multe ori îmi pleacă subiectul. Alex însă preferă să țină aparatele pe modul manual și are suficientă răbdare cât să învețe și să se perfecționeze.

Ce mi-a plăcut cel mai mult la Canon EOS M100

Chiar dacă este un mirorrless entry level se descurcă bine și în condiții de lumină scăzută. Uite de exemplu câteva fotografii de la Dia de muertos.

Nici nu are sens să vă spun ce bine s-a descurcat în condiții de lumină bună, în peisajele prin care am fost în aceste 7 luni. Mă gândesc să încerc să fac o selecție a celor mai bune imagini din fiecare destinație. Vă las mai jos doar câteva dintre cele care mi-au rămas mie imprimate pe retină.

Video cu Canon EOS M100

Ecranul rabatabil ne-a ajutat mult atunci când făceam vlogging. Găsești aici playlisturile noastre din cele șapte luni în Mexic și America Centrală. Ni s-a părut însă că focusul în modul video se face destul de lent. Probabil acesta este cel mai mare minus al aparatului. Îi lipsește și modul de filmare 4k, între timp a apărut însă Canon EOS M50. (pe care eu mă gândesc să ni-l achiziționăm)

Dar nici nu ne plângem. De exemplu acest video este filmat cap-coadă cu Canon EOS M100, direct din mână.

La fel și videoul cu placa pe vulcan.

Concluzii review Canon EOS M100

Una peste alta am rămas extrem de plăcut surprinsă de aparat. Nu am stat cu grijă pentru că e discret, nu atrăgea atenția. Mi se pare perfect pentru începători, pentru cei care vor să aibă în escapadele lor un aparat de încredere, ce se poate plia pe situații diferite de lumină. Are limitările lui, dar și prețul este foarte bun.

Travel & love, love to travel!

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 comment