• Menu
  • Menu

Cel mai bun sfat de productivitate pe care pot să ți-l ofer

Chiar dacă poate nu l-ai cerut, dar uite, din haosul minții mele m-am gândit să îți împărtășesc un secret. Cum faci să duci la bun sfârști lucrurile? Condiția esențială, vitală și fără de care nu puteți termina, este… drum rooool… să începeți! (pam pam)

Vedeți, eu presupun că toată lumea e ca mine: începe învățatul pentru un examen important doar după ce e toată casa lună, mâncarea pentru două săptămâni gătită și bunicile ajutate să treacă strada. Chiar dacă poate bunicile nu își doreau să traverseze strada.

Și dacă toate acțiunile astea m-au ținut până în ultimul moment, atunci măcar am scuză. Nu prea am apucat să învăț pentru că uite: am avut atâtea de făcut!

Așadar atunci când trebuie să mă apuc de treabă am un ritual care mă ține productivă. Fără nici o scuză!

  • Îmi iau aproape obiectele de care aș putea avea nevoie (apă, fac o cafea, iau agenda, pixul).
  • Duc departe sau măcar las cu ecranul în jos telefonul.
  • Îmi acord două ultime minute pentru Facebook, verificat email și orice altceva m-ar putea distrage.
  • Pregătesc și playlistul potrivit.
  • Închid toate taburile de care nu am nevoie.
  • Apoi, chiar dacă nu îmi vine, îmi spun eu mie – just fucking do it. Funcționează!

Iau aproape lucrurile de care aș putea avea nevoie ca să nu mai am scuze de întrerupere. La fel și cu ultimele două minute de procrastinare. Să nu mă gândesc la nu știu ce mail sau la ultima notificare în loc să mă concentrez.

Rutina care mă ține productivă

Am observat că multitaskingul nu doar că îmi omoară creierul, dar pentru mine funcționează doar dacă taskurile sunt minore. Nu pot să lucrez la o prezentare în timp ce fac și altceva.

Cred că Facebook ținut deschis în browser este una dintre cele mai mari greșeli. Pentru că meeereeeu ai notificări noi. Te-a mai invitat cineva să te joci ceva, a mai comentat un Gigel la un status de acum trei ani, cel mai des nimic important cu adevărat.

Ce mă mai ține productivă?

Faptul că ard cărbuni cumva pe timpul meu. Că în loc să lungesc la nesfărșit prezentări, mailuri și orice task în general, aș putea să gătesc, să explorez, să citesc și în principiu orice altceva.

Așadar de fiecare dată când mi se pare că merge mai greu ceva, vin cu acest just fucking do it. Nu am traducere în română pentru el, dar pentru mine funcționează.

Iar aici găsești o serie întreagă de articole din categoria Nomad Digital vs Angajat.

Pe voi ce vă ajută la productivitate?

foto cover – productivity Marekuliasz/Shutterstock

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.