• Menu
  • Menu

Povestea Parcului Natural Văcărești – sălbăticia din mijlocul orașului

Nu mai fusesem de mult în Parcul Natural Văcărești și cum am fost prinși prin capitală ceva mai mult timp, am hotărât să îl vizităm într-o zi, aproape de apus. Ne-am plimbat pe cărări iar Alex vă povestește despre istoria locului și cum a apărut în peisajul Bucureștean.

Din păcate tocmai am aflat că parcul nu o duce prea bine, fiind abandonat și cam în paragină. Poți să citești despre asta la Auraș. Am observat și noi că este destul de puțină apă. Se vede și în video cum mă gândeam eu să las apă păsărilor (nu văzusem apă până la momentul ală). Nu mă gândeam însă că situația este atât de gravă.

Hai la plimbare virtuală cu noi prin Parcul Natural Văcărești, semnează petiția și dacă ai idee cum putem ajuta mai mult, am vrea să ne spui.

 

Și o rugăminte – nu mai aruncați gunoaie în natură! Dăm de ele peste tot pe unde mergem. La pădure, în parcuri și pe alei, în arii protejate… Ni se pare foarte trist. În perioadele de genul aveți mare grijă și cu focul în aceste locuri.

Uite și câteva fotografii de la plimbarea noastră.

View this post on Instagram

Nu intelegeam prea bine nici inainte de pandemie de ce le place oamenilor sa se ingramadeasca in locuri. Ca in Parcul Drumul taberei de exemplu, loc foarte foarte aglomerat mereu. La inceputul relatiei noastre aveam un loc al nostru in unul dintre parcurile din Bucuresti si mergeam destul de des acolo. Era intr-o zona mai putin frecventata si destul de retrasa, iar noua ne placea la nebunie sa ni se para ca suntem singuri. Chiar daca nu departe auzeam clar forfota orasului. Asta mi-a placut si imi place si la Parcul Natural Vacaresti. Ai poteci trasate pe care poti merge, cateva locuri de observare si relaxare iar daca iti iei o patura cu tine gasesti sigur si un loc unde sa poti sta in tihna sa citesti o carte. Oare in alte zile e mai multa lume? 🤔 Nu am putut sa ma hotarasc, v-am lasat asadar o selectie intreaga de fotografii "io la Parcul Natural Vacaresti". 🙃 Poate va mai plimbam si prin alte locuri de suflet din orasul ce ne gazduieste de atatia ani. 😍 yey sau ney? Ce spui? Mi-a placut. Mai mergem! 😊 #RomaniaLipaLipa #Romania #bucuresti #discover #enjoybucharest #urban #nature #urbannature #greenspot #sunsetinthecity #experiencebucharest #bucharest

A post shared by Lipa-Lipa.ro (@simonastanescu) on

Mai multe idei de locuri de explorat găsești în categoria România Lipa-Lipa. Oare vă interesează și un articol despre locuri interesante din apropierea Bucureștiului? Locurile tale preferate din București care sunt? Ni le spui? 🙂

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.