• Menu
  • Menu

Cum vizitezi New York-ul fără să părăsești casa – O idee de cadou de Crăciun (P)

Alex și-a petrecut vara lui 2010 în New York și a plecat de acolo cu promisiunea că o să revină și iarna, în apropierea sărbătorilor. Vorbeam și vorbim des despre „Crăciunul la New York”, colindând străzile celebre din „The big apple”.

Să vedem panorama orașului de pe Top of the Rock, Statuia Libertății și grandiosul Manhattan, să ne plimbăm prin Times Square, să ne rătăcim prin Central Park, să mergem să vedem apartamentul din Friends ori să vedem un meci de basket la Madison Square Garden sunt doar câteva dintre lucrurile pe care le avem pe listă.

Iar cum anul ăsta o călătorie spre New York în decembrie mi s-a părut ceva imposibil de realizat, am adus New York-ul la noi acasă și îți povestim și ție cum poți face asta. 😍

Set the mood for New York

Fiind în imposibilitatea de a ajunge efectiv în New York, putem să ne ajutăm imaginația cu câteva elemente de decor. Până la urmă călătoriile sunt foarte mult despre experiențe. Nu ne oprește nimeni să aducem experiența la noi acasă.

Puține lucruri sunt mai „americănești” decât tradiția de a decora cu popcorn strings de sărbători. M-au atras și pentru că sunt decorațiuni prietenoase cu mediul. Ai nevoie de ac, ata si popcorn.

Poți să le folosești în brad în loc de beteală, le poți atârna prin casă, cu puțină imaginație poți face popcornul să pară ca zăpada, pentru cei care visează la un Crăciun alb.

Noi ne-am mai folosit de vederi și magneți din New York, am pus mere prin casă pentru a ne aminti că suntem „in the big apple” iar în vârful bradului de Crăciun nu punem steluță anul ăsta, ci indicatoare cu străzi celebre din oraș.

Mâncarea

Deseori facem câte o săptămână tematică la noi acasă. Fie că e săptămâna mexicană, thailandeză sau indiană, ne place să aducem bucătăriile lumii în Drumul Taberei.😂

Gastronomia în New York nu este ceva tocmai liniar. Găsești de toate în orașul care nu doarme niciodată.

Am început cu biscuiți, hot-dog și popcorn, mi s-au părut opțiuni bune, rapide și destul de în ton. Îmi place să urmăresc secțiunea de Cooking a New York Times, poate o să îți placă și ție.

Pentru hot-dog din punctul meu de vedere sunt esențiale ceapa caramelizată și castraveții murați sau varza murată. Găsești o mulțime de variante căutând New York hot-dog.

Pentru american cookies nu o să dai greș cu rețeta asta. Popcorn cred că știe să facă toată lumea. 🙂

L-am surprins plăcut pe Alex cu acest Crăciun la New York, piesa centrală fiind cadoul acesta micuț, dar cel mai important din tot acest set up. (Am vrut să scriu mise en place, dar am realizat că lăsăm franceza pentru altă ocazie.)

Vizitează NY cu Spider-Man: Miles Morales

Uite cum te teleportezi direct pe străzile din New York. Spider-Man: Miles Morales este cel mai recent joc din seria Spider-Man, ce continuă povestea originalului din 2018. De această dată, intrăm în pielea îndrăgitului  ”Om-Păianjen” prin intermediul lui Miles Morales, un adolescent care se adaptează la un cămin nou și calcă pe urmele mentorului său, Peter Parker, devenind un nou Spider-Man.

Încă de la început este clar că acțiunea jocului se petrece în preajma Crăciunului și ne va purta prin New York-ul împodobit de sărbătoare, plin de lumini și decorațiuni. Este open-world, ceea ce înseamnă că poți să explorezi în voie orașul, care arată spectaculos! Este atât de bine făcut și înțesat cu detalii festive încât e o plăcere și doar să te plimbi pe jos și să te bucuri de atmosfera de la nivelul străzii. Iar peisajele văzute de pe cele mai înalte clădiri sunt de vis!

Pe bune, este așa de frumos că poți să pierzi ore bune doar explorând, fără să faci vreo misiune. Eu în primă fază m-am concentrat mult mai puțin pe joc, m-am apucat să explorez. Să sar peste clădiri la apus, să mă plimb prin Central Park și să văd cum arată marginile hărții au fost printre primele lucruri pe care le-am făcut. Din când în când mai și exclamam: oh, wooow, ce fotografie frumoasă!

Este un joc care se adresează oricărui tip de gamer, pentru că are ceva pentru fiecare: poveste, emoție, aventură și un sistem dinamic de luptă. E disponibil pentru PlayStation4 și PlayStation5, iar versiunea de PS4 oferă upgrade gratuit pentru PS5. Adică cei care își cumpără jocul pentru PS4 vor putea să-și actualizeze gratuit experiența pentru consola proaspăt lansată.

Poate fi cadoul ideal de sărbători pentru oricine vrea să-și transforme vacanța într-una mai palpitantă, cu atât mai mult cu cât acțiunea este plasată într-un New York împodobit de sărbătoare.

Uite cum te teleportezi pe străzile din NY City sub 300 de lei.

Alte modalități de a „vedea” New York-ul

Am precizat deja, jocul este foarte frumos, te simți aproape acolo. Pui căștile pe urechi, pornești noise canceling și te-ai teleportat. Nu se poate juca însă la dublu, deci dacă nu vrei doar să te uiți, de frică să nu îți strici surpriza misiunilor, avem câteva idei.

Alex s-a bucurat foarte mult de surpriza new yorkeza, de joc și de atmosferă. Uite o idee de cadou de care să vă bucurați amândoi. 😍

Despre prima experianță a lui Alex la New York poți să citești puțin și aici.

Aveți grijă de voi!

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

6 comments