• Menu
  • Menu

Cele mai ieftine țări din Asia în care să te plimbi lipa lipa o vreme

Să călătorești pe buget nu înseamnă neapărat că ratezi lucruri, din contră, mai ales dacă încerci să iei cât mai multe din experiența pe care o trăiești!

Sunt foarte multe locuri pe planetă în care o sumă mică de bani (10-15 euro pe zi) îți asigură cel puțin un minim de confort – cazare, mâncare, poate chiar și două beri și nu în cele mai rele condiții, mai degrabă spre mediu! Asta înseamnă maximizare. Ai parte de cele mai nebunești aventuri cu un minim de buget! Așa ajungi să cheltui în timp ce ești plecat mai puțin decât acasă!

Trebuie să presupunem totuși că pleci la drum cel puțin cu niște bani economisiți sau că ai din ce să câștigi bani în timp ce ești plecat.

Filipine

Nu am văzut prea mult, doar Palawan, dar suficient cât să înțeleg frumusețea locului. Dacă iubești plajele tropicale, lagunele și pesterile ascunse, îți place să îți petreci cât mai mult timp afară, atunci nu evita zona! Mai mult din informațiile strânse de mine este și un loc bun (și un moment propice) să îți faci o afacere acolo.

Toate articolele aici.

Cambodgia

Până acum nu am fost în nici o altă țară cu un trecut atât de zbuciumat. O populație mult întinerită din cauza crimelor produse de regimul lui Pol Pot (19 mai 1925 – 15 aprilie 1998), locuri de vis și prețuri atât de ieftine că ai rămâne șocat. Găsești lejer cazare (cu aer condiționat) cu 7 dolari pentru două persoane fără să negociezi, deci puteți să închiriați o cameră pe termen lung mult mai ieftin de atât! Merită stat o vreme și pe aici.

O vreme înseamnă orice perioadă de timp mai mare de trei săptămâni. De preferat cu lunile, însă fenomenul nu este încă atât de pronunțat la noi. olandezii și australienii sunt cei mai plimbăreți din punctul meu de vedere.

Foarte puțin am apucat să scriu despre Cambodgia.

Sri Lanka

Este un adevărat Paradis verde mult subapreciat. Turismul ar putea ajunge să fie foarte înfloritor aici și nu doar pentru backpackeri. Cu o gamă atât de largă de lucruri de oferit turiștilor, mă mir că nu este mai scumpă țara ci că se păstrează în top destinații în care să călătorești când ai un buget. Vrei să faci snorkeling, ai unde, plajele sunt superbe, peisajele de vis. Vrei mai multă verdeață și natură, te așteaptă plantațiile de ceai și elefănțeii care trăiesc liberi în vegetație, pe marginea drumului. Ai peisaje de vis cu trenul și localnici amabili.

sri lanka day 4-288_1600x903

O droaie de povești aici.

India

Dacă ai chef să te pierzi câteva luni într-o civilizație oarecum pregnant diferită de tot ce ai întâlnit până acum, nu scăpa din vedere nici India! Merită destul de multă atenție, pentru lecțiile de viață pe care ți le servește, pentru peisajele de vis și elefănței, pentru arhitectură și libertate de a face ceea ce simți. India poate să te învețe multe lucruri, să te mai relaxezi, să iei viața mai ușor exact când e mai agitată!

India Jaipur Amber Fort 46

Laos

Ei bine Laos mi-a lăsat un gust dulce tare frumos. Aveau un fost paradis al petrecerilor, acum un orășel extrem de liniștit, dar mi-a plăcut asta. Comunitatea era deranjată de toate bețiile. E dovada că unele locuri preferă totuși să își păstreze tradițiile. Simt că Laos merita mai multă atenție din partea mea și așadar vi-l recomand ca destinație în care să stați mai mult.

Despre Laos aici și aici.

Ai o țară prin care ai vrea să te pierzi o vreme și ai putea să o și faci?

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

4 comments