• Menu
  • Menu

Ne place Timișoara! Locuri de ieșit în care ne-a plăcut.

Acușica se fac 10 zile de când am aterizat în Timișoara! S-a și văzut și simțit pe blog că ne-am luat cu altele și n-am mai apucat să povestim! Vrem să știm neapărat – care e locul tău preferat din acest oraș?

Așadar ne-am gândit totuși să așternem câteva rânduri, printre picături, despre timpul nostru aici! Apoi promitem că revenim și la poveștile din țările exotice!

Ne place Timișoara pentru că e oraș frumos și curat! Cu parcuri prin care să te plimbi, pistă pentru biciclete pe malul Begăi, locuri cool în care să ieși și prețuri mult mai mici decât în București!

Cu ce o cert eu pe Timișoara e că nu înțeleg de ce nu ai voie cu bicicleta în centru și de ce nu e încurajat mai mult mersul pe bicicletă! E oraș nu foarte mare și destul de plat. Tot ce poți să-ți dorești de la un oraș prin care să biciclești! Până și mie (nu prea știu cu bicla) mi-a plăcut BLANĂ să pedalez prin oraș!


Zilele trecute am făcut ceva ce noi nu prea facem aproape niciodată. Am dormit bine, apoi am ieșit la brunch (că mic dejun sigur nu mai era) la Neața Omlette Bistro. Mâncarea chiar gustoasă, prețurile bunicele. Nu am găsit un meniu online înainte de a ajunge acolo. Te ajutăm aici cu niște prețuri.

O omletă din 3 ouă costă 6 lei. Poți adăuga ingrediente câte vrei. Majoritatea ingredientelor extra costă 3 lei, mai sunt câteva și la 5 lei. Omleta spaniolă costă 13 lei și vine însoțită de un sos foarte gustos, english brekfast 19 lei. Ne-a plăcut, mai mergem pe acolo.

Ce aș avea de comentat? Ca de obicei, oamenii de la servire nu erau neapărat cei mai fericiți că sunt acolo. Poate că într-o zi de sâmbătă nici eu nu aș fi fost…


Doi dintre colegii de la hostel sunt actori la Teatrul Auăleu din Timișoara, iar mâine mergem să-i vedem într-o piesă! De știut că teatrul împlinește 8 ani, așadar timp de 8 zile vor avea 8 piese de teatru la rând! Dacă sunteți în zonă sau din zonă, haida la teatru! Găsești aici toate evenimentele și piesele la care poți merge în această săptămână.

Nu avem de obiectat nimic încă. Ne place Teatrul Auăleu fie și numai pentru că acești doi minunați joacă acolo! Ok? :))


Alt loc unde nouă ne-a plăcut destul de mult este Aethernativ! O curte interioară simpatică unde poți sta la o cafea și o poveste, în buricul târgului Timișoarei!


Așa cum am povestit deja într-un articol separat, ne place Scârtz, care e locul în care este Muzeul Consumatorului Comunist. Și-am auzit că au o grădină de vis, zilele astea plănuiesc să fug pe acolo fie cu o carte, fie cu laptopul!


De când suntem aici eu oricum m-am îndrăgostit de grădină și mă las cu greu dusă din hostel. Toate fanteziile mele cu cafeaua băută pe ușor răcoare în grădină se îndeplinesc! Dacă sunteți din Timișoara, treceți prin Timișoara, vă așteptăm la povești în curte!


Și aproape era să uit, că am mai fost și-a fost drăguț și La Căpițe! Wow… n-am mai ieșit de mult într-un timp atât de scurt în atâtea locuri!


Dar ce faceți voi acolo la Hostel?

Trăim o viață bună, într-o comunitate pe care nici nu puteam spera să o găsim și să ne fie livrată de-a gata!

Pe lângă asta venim cu diverse idei pe care încercăm să le implementăm. De la cum să dăm prosoapele, până la postat poze din jurul propietății, cumpărat licurici pentru grădină și alte proiecte pe care sperăm să avem suficient timp să le implementăm! Mâine mă apuc să meșteresc la niște chestii DIY! Vă anunț cum a mers asta!

În timpul ăsta Spiri, Nico și Brișcă sunt prin Thailanda. Puteți să le urmăriți aventurile pe pagina de Facebook a hostelului. Zilele astea sunt în Chiang Mai, urmează să traverseze în Laos și practic vor avea traseul pe care l-am avut și noi. Vă amintiți că noi am picat cu scuterul în partea de nord din Thailanda? Suntem nerăbdători să le ascultăm poveștile!

Probabil că îi vom pune să scrie și să vă povestească în paralel cu poveștile noastre de aici, din casa lor!


Iar acum am vrea să știm: ce e musai musai să nu ratăm prin acest oraș frumos? Ce alte locuri ne recomanzi? Timp am avea să le descoperim pe toate!

Și mai ales, dacă ești din Timișoara, care e locul tău preferat preferat din oraș?! Poate să fie un bar, un colț de Bega, un pod, orice! Care e locul ăla?

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

18 comments