• Menu
  • Menu

Motive să călătorești cu normă întreagă

Da, nu-i pentru toată lumea neapărat, dar dacă simți că ar putea să fie pentru tine, uite o listă cu motive pentru care nouă ne place viața asta nomadică.

Nu suntem deschizători de drumuri, mulți alții și-au găsit calea înaintea noastră. Dar poate îi încurajăm pe cei care au nevoie de încurajare.

Motive să călătorești cu normă întreagă

Viața, chiar și-n zilele plictisitoare, e o aventură.

Azi suntem în curte la Hostel Costel, și-i frig afară. E o zi în care ai sta și-atât. În câteva zile plecăm spre București, nu știm data exactă încă. În București și împrejurimi avem timp de stat până pe 12 octombrie când plecăm.

 Ai șansa să înveți o limbă nouă

Alex se apucase acum câteva luni preventiv să învețe portugheză, eu am repetat puțină spaniolă cu Duolingo. Dar cel mai bun mod de a învăța o limbă nouă este trăind printre localnici.

Partea bună e că învățând o limbă nouă îți păstrezi și creierul tânăr. Sunt tot felul de studii despre asta, poți să citești aici de exemplu.

Înveți georgrafie, istorie și lucruri despre lume

Am învățat călătorind mai multă istorie și geografie decât în toți anii de școală. Și asta doar pentru că altfel înțeleg și rețin de la fața locului. Sau e interesant să vezi opiniile diferitelor țări cu privire la anumite evenimente.

Te dezvolți

Asta se întâmplă inevitabil. Fie că înveți ca noi despre ce înseamnă a conduce un business în turism, orice alt skill nou. Călătoria te face mai organizat, mai precaut și tactic, chiar dacă astea nu sunt neapărat punctele tale forte. De cele mai multe ori nu doar călătorești. Chiar mulți oameni simt ceea ce simțim și noi – că trebuie să facem ceva mai mult. Fie că ne organizăm cu „ale noastre”, fie că ajutăm pe lângă o unitate de cazare.

Înveți valoarea banilor

Valoarea banilor diferă în funcție de cât de mulți ai, nu?

Călătorind am învățat de ce merită unele produse mai mult decât altele, sau nu, și să îmi prioritizez cheltuielile în funcție de ce îmi doresc, nu doar pentru că am bani.

Înțelegi și apreciezi altfel prietenia

Când stai plecat mai mult timp departe de prieteni începi să înțelegi altfel de cine îți e dor cu adevărat. Și invers. Cu cine simți nevoia să păstrezi legătura, care sunt prieteniile care rezistă doar pentru că e unilateral. Partea bună e că prietenii care se cern sunt cei cu adevărat buni.

Așa cum și pe drum poți cunoaște oameni cu care să rămâi prieten o viață întreagă. Chiar dacă nu te așteptai.


Citește și motive să îți faci un blog de călătorii și despre dezavantajele acestui mod de viață.


Inspiră-i pe ceilalți

Oamenii au nevoie să fie inspirați. Așa cum spuneam și la începutul articolului, nu toată lumea poate să facă asta, dar mulți visează. Mi se pare că e nevoie și de mesaje pozitive și mai ales de povești reale. Ce-i bine și ce-i rău, cum să treci peste diverse situații. Sharing is caring!

 


Dacă articolele noastre te ajută sau te-au ajutat, încurajați de cititori, am decis să lăsăm public un buton de donații. Funcționează atât pentru plățile cu cardul, dar și dintr-un cont paypal.
Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

14 comments