• Menu
  • Menu

Europa Park, Rust, Germania

Cand am inceput sa planuiesc plecare in concediu nu avem pe lista vizitarea parcurilor de distractii dar la indemnul unui coleg am hotarat sa trecem prin Rust. Dupa un drum de 1000 km de la Budapesta pana in micuta localitate germana, drum care ne-a intins rabdarea la maxim deoarece am prins foarte multe ambuteiaje si accidente care ne-au intarziat, am ajuns la destinatie. Am vazut parcul din departare dar nu am avut curiozitatea sa ne apropiem si am mers direct la locul de cazare. Vila unde am stat era la aproximativ un kilometru departare de parc iar cand am coborat din masina auzeam tipetele oamenilor din roller coastere. Nu ne venea sa credem iar dupa ce am luat camera in primire am fugit spre parc sa vedem ce se intampla. Cand am ajuns la intrare adrenalina a inceput sa puna stapanire pe corpurile noastre. Ne-am cumparat bilete pentru urmatoarea zi si am plecat sa mancam si sa ne odihnim. Dupa un somn bun a doua zi nu aveam rabdare la micul dejun, abia asteptam sa ajung in parc iar la ora 09:00 eram deja in fata intrarii. In parcurile de genul se plateste un bilet iar toate atractiile sunt gratuite. Trebuie doar sa ai rabdare sa stai la coada.

Dupa ce am intrat ne-am blocat. Nu stiam in ce parte sa mergem, nu intelegeam harta, lumea alerga in stanga si dreapta iar noi parca eram pierduti in spatiu. Dupa cateva minute de confuzie am inceput sa cautam prima atractie ca sa spargem gheata. Intr-un final am reusit sa ne prindem cum sta treaba cu harta, cum sa identificam atractiile care ne intereseaza si cum sa fentam aglomeratia. Parcul era impartit pe tari iar atractiile erau personalizate dupa acestea. Cele mai tari atractii au fost:

1. Silver Star: Cel mai mare roller coaster din Europa. Este construit de cei de la Mercedes, cantareste peste 2000 tone, are o inaltime de 73 metri, prinde viteza de 130 km/h (pe locul 4 in lume), ajunge la 4g, lungimea de 1620 metri iar in timpul calatoriei experimentezi 20 de secunde de imponderabilitate. Cursa dureaza aproximativ 4 minute iar timpul de asteptare mediu este de 70 minute. Pentru cei care vor sa stea in primul rand se face o coada speciala unde timpul de asteptare se prelungeste cu aproximativ 30 minute. Noi recomandam primul rand! Merita asteptarea!

 

2. Blue Fire: Acesta este sponsorizat de cei de la Gazprom si este foarte spectaculos. Pacat ca tine foarte putin (sub un minut).

 

3. Euro Sat: Acesta este in totalitate in interior si pe intuneric. Senzatia este extraordinara.

4. Poseidon: Unul din cele doua roller coastere pe apa.

5. Euro mir: este un rollercoaster care in afara de miscarea de rotire pe sine are si o miscare individuala a vagoanelor.

Atractiile sunt multe si cel putin o zi aveti ce face! Europa Park are si foarte multe atractii pentru copii. Pentru pauza de masa recomandam restaurantul Food Loop unde mancarea vine pe roller coastere :).

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 comment

https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=G-EYVJ26KTP3