• Menu
  • Menu

Lacul Bled, Slovenia

Maine in jurul orei 21:00 plecam #lipalipa prin Europa.

Traseul este asemanator cu cel de anul trecut dar avem in program si orase noi. In plus, anul acesta o sa calatorim mai putin.

Primul loc in care ne oprim este Lacul Bled! Make ne-a spus asa:

Aprob pozitiv si entuziasmat Bled – am fost de 3 ori acolo, un loc fabulos, luati-va costumele de baie, se inoata minunat acolo, desi e lac de munte.

Wikipedia ne spune minunatia asta:

Bled is known for the glacialLake Bled, which makes it a major tourist attraction. Perched on a rock overlooking the lake is the iconic Bled Castle. The town is also known in Slovenia for its vanilla-and-cream pastry called kremna rezina („cream slice”) or kremšnita (from GermanCremeschnitte).

Adica avem un lac de munte, glaciar dar si castelul Bled, plasat strategic la inaltime. Cred ca imaginea de sus de la castel este de vis.

BONUS: NOI, in orasul cremsnitului? Eu? Acolo? PE BUNE?!

 

Mai citesc tot pe Wikipedia  ca pe insula din mijlocul lacului este o biserica. Pentru a ajunge la biserica se urca 99 de trepte iar una dintre traditiile de nunta este (sau era) ca sotul sa isi care pe brate mireasa pana sus! 🙂 I would like to see that happen :).

Despre Lacul Bled am mai aflat ca putem traversa cu barca (o barcuta numita pletna) dar si ca putem inchiria un caiac pentru a putea explora in voie!

Ce mai e de facut? Turul lacului cu un trenulet – cu toate ca mie nu mi se pare super fascinant si as prefera sa vizitam imprejurimile fie pe jos fie folosind un caiac.

Accuweather nu imi da sperante prea mari – pare sa ploua. Mie imi place ploaia totusi de data asta voi pune in bagaj si umbrela.

De dormit urmeaza sa o facem la hotelul Garni Jadran. Evident, mai multe detalii la intoarcere sau dupa ce ajungem acolo.

Cum o sa fie exact? Nu stim inca! Revenim cu poze si impresii si pana atunci va lasam cu pozele gasite si de noi pe net.

(surse foto Bled – wikipedia, link-ul pus mai sus; sursa foto cremsnit aici)

 

 

 

 

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

3 comments