• Menu
  • Menu

Varful Moldoveanu si Vistea Mare

Am publicat prima parte din excursia fetelor din Muntii Fagaras. Acum urmeaza partea a 2-a. Cum s-au gandit si razgandit asupra traseului? Aflati mai jos.

Cum planul de cu seara nu se potriveste cu zorii de zi si cum diminetile la munte sunt cetoase si racoroase, iata ca ne-am pornit cu chiu cu vai pe la un opt jumate-noua catre Vistea; pe drum ne-am intalnit cu alti colegi de cabana care se urnisera cu cca. o ora inaintea noastra! Deci nu era totul pierdut, nu iesisem din cursa, aproape am ajuns in fereastra si de acolo, Vistea si apoi Moldoveanule, venim!

Pe cai flacai si fete! Apa avem, plamanii s-au incalzit, mancare e din belsug si ceata se risipeste vazand cu ochii! Telefoanele sunt moarte si bucuria e mare, pe drum sunt oameni veseli si sprintari, turmele de oi sunt departe (am groaza de canii de stana si de ursi sau orice fiare salbatice; nu stiu sincer uneori ce dracu caut pe coclauri cu spaima aia in oase) si nu mai avem de urcat decat trei varfuri mari si late pana la adapostul nostru de peste noapte!

La refugiu am ajuns cu bine intr-un timp decent, pe o vreme minunata: un adapost ingrijit, curat, ba chiar intr-un colt se afla si o maturica care te imbia sa lasi locul asa cum l-ai gasit. Ne-am instalat deci aici desi soarele ne imbia sa ne continuam drumul, la fel ca si grupul de drumeti cehi care nu s-au oprit decat la un mic popas si mai apoi la o vorba si-un schimb de tarii traditionale (romanesti, cehe, scotiene, puteam pune de un mini bar modest dar bogat in sortimente acolo la refugiu). Din pacate nu am ascultat chemarea vremii si am campat la Ref. Vistea. Spun „din pacate” caci aveam sa regretam decizia in ziua urmatoare chiar de la primele ore ale diminetii: ceata era mai groasa decat la orele serii (seara pentru mine fu pe undeva pe la ceasul al 6-lea al amiezii), frigul mai patrunzator si prognoza se anunta destul de intunecata.

Din ce in prima zi ne-am urcat in personalul de Brasov (stiu ca nu mai exista dar cand faci patru ore pana la brasov orice regional e personal) la orele 6.30, iar in a doua zi eram deja in Fereastra Mare in jurul orelor 10, iata ca miercuri nu ne-am mobilizat decat in jurul pranzului dupa cateva partide de carti cu ceilalti conlocatari ai refugiului (macaua si Yanneck parca, un joc haios adus de calatori tocmai din Ierusalim ). Si inca nu ne-am fi urnit prea curand daca nu se iveau alti drumeti nemti de data asta (insotiti de cativa sasi sibieni cred) care ne-au incurajat spanandu-ne ca drumul e bun si ca ei veneau taman de la Cabana Podragu (tinta noastra din ziua respectiva).

Iata-ne iarasi la drum, fara nici o intentie sa ma vizitam Varful Moldoveanu pana in clipa in care am ajuns pe Vistea Mare unde toate planurile noastre lase (LASHE, de la LASH, fricos)  s-au spulberat pe loc. Fara rucsaci si cu entuziasm de ceva catarare ne-am abatut deci si pe la inaltul varf.

Vistea mare

 

Varful Moldoveanu

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 comment