• Menu
  • Menu

Viena – Partea 1

Viena este unul dintre cele mai frumoase si romantice orase din Europa. Am fost de mai multe ori si am avut norocul sa vedem acest oras in toata splendoarea lui atat vara cat si iarna in perioada sarbatorilor.

Cel mai mult ne-a placut in Viena de Craciun. Orasul in perioada sarbatorilor de iarna este fabulos. Desi trebuie sa induri temperaturi mai scazute ca la Bucuresti acest lucru nu este un impediment deoarece te poti opri in orice piata sa savurezi o cana de vin fiert care te incalzeste si-ti da putere sa mergi si sa descoperi frumusetile orasului.

Acum 3 ani am strans o gasca de 9 oameni si am plecat sa vizitam orasul lui Strauss si Motzart. Am stat 4 nopti intr-un guest house pe dealurile de la periferia Vienei si ne-am bucurat de cel mai frumos Craciun. Departe de sarmale, toba, caltabos, salata boeuf si alte preparate traditionale romanesti, ne-am delectat cu mult vin fiert, snitel vienez, carnati traditionali dar si cu platouri imense la unul dintre restaurantele cu specific local.

Poate cel mai interesant moment al excursiei a fost participarea la un concert de camera in casa memorial Johann Strauss. Concertul a durat aproape doua ore iar la sfarsit sala a aplaudat in continu timp de 15-20 minute. Despre acest concert in articolul din partea a doua.

Tot atunci am descoperit si ca „near Schonbrunn its just an expression”. Atunci cand cautam cazare am avut de ales din mai multe variante iar la luarea deciziei finale a contat foarte mult ca acest guest house este „near Schonbrunn”. Ajunsi la Viena am zis ca GPS-ul are o problema deoarece eram la Schonbrunn iar acesta ne spunea ca mai avem 8 km pana la destinatie. Am ajuns intr-un final la locul de cazare am fost intampinati de un batranel simpatic, un neamt casatorit cu o austriaca, care senin ne spune ca „near its just an expression”. Am aflat ca la el aproape inseamna ca din fata casei poti lua un autobuz 4-5 statii si ajungi la o gura de metrou care este pe aceiasi linie cu statia Schonbrunn. Desi eram putin ofticati de situatie pana la final am fost bucurosi ca am ales acel loc de cazare deoarece batranelul a fost foarte primitor iar zona era una de case cu foarte multa liniste. Gasca a fost formata din Andreea, Marcel, Corina, Andu, Pandutzu, Claudiu, Lili, Simona si subsemnatul. La o parte din ei gasiti si impresii despre excursie.

Vara aceasta am fost iarasi la Viena si pot spune ca ne-a placut la fel de mult. Frumos vara in Viena este ca te poti plimba pe stradutele inguste, putin circulate si pline de magazine de dulciuri si anticariate. Ce am facut vara asta in Viena am scris aici.

Urmeaza articolul cu mai multe detalii despre Viena (sfaturi, atractii, etc). Acum facem un mic teasing :).

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

4 comments