Europa

Obiective turistice Ohrid

Reading Time: 3 minutes

Am povestit intr-un articol anterior despre cat de frumos este acest oras. Este timpul sa presar si cateva informatii utile :).

Trebuie sa stiti despre oras – partea veche este foarte bine conservata! Este chiar minunat cum vechiul s-a impletit cu noul, ramanand totusi un tot unitar, reprezentativ pentru Macedonia si istoria sa tumultoasa. De fapt Ohrid este unul dintre cele mai vechi orase din Europa. Doar despre lac se spune ca ar avea peste trei milioane de ani. Cat despre oras, acesta a fost mentionat in documentele grecesti undeva pe la 350 IHr.

140-Ohrid-noaptea-1024x682

Despre oras se mai spune ca a avut candva 365 de biserici, fiind supranumit “Ierusalimul din Balcani”.

In afara de lucrurile frumoase despre care v-am povestit orasul are si o viata de noapte foarte activa. Muzica rasuna, fetele indura tocurile pe piatra cubica.

Aici gasiti multi mestesugari. De la accesorii handmade, bijuterii cu perle de Ohrid, hartie, lemn, lut, metale.

92-perle-orhid-1024x682

96-bratari-lucrate-manual-orhid-1024x682

101-hartie-orhid-1024x682

In centrul vechi gasiti unele dintre cele mai importante puncte de atractie:

 • Fortareata lui Samuel care vegheaza orasul, cu zidul ei de trei kilometri lungime. Fortareata este mentionata pentru prima data acum mai bine de 1800 de ani.
139-fortareata-samuel-ohrid-1024x682
 • Biserica Sf. Sofia – un alt obiectiv foarte vechi din Ohrid. Primele date despre aceasta apar dupa 826 d.Hr.

19-biserica-st-sofia-orhid-1024x753

 • Locul preferat din tot orasul Biserica Sf. Jovan Kaneo – situata pe un colt de stanca, cu o gradina mare unde gasiti cativa smochini, cu un peisaj superb fix deasupra lacului Ohrid si multa liniste.
134-orhid-1024x682
141-sf-Jovan-Kaneo-1024x682

De undeva dintr-un colt de gradina am stat si am ascultat valurile lacului (da, e ciudat dar lacul asta are valuri), si linistea naturii. Poate biserica sau multele biserici sunt vinovate, poate pur si simplu orasul… este un farmec aici… o stare naturala de bine, impacare si pace si fericire.

Spuneti voi, cand si unde ati mai vazut atata liniste?

 • Unul dintre ultimele obiective turistice vizitate de noi a fost Biserica Sf. Pantelimon. Biserica a fost data in folosinta in secolul 9.

142-sf-pantelimon-ohrid-1024x682

143-sf-pantelimon-Ohrid-1024x682

Mai puteti vizita: muzee, teatrul antic, bazarul vechi. In principiu atractia in sine este chiar Ohridul cu stradutele lui mici si frumoase!

Si asta nu e tot! In apropiere, la doar 20-25 de Km gasim Biserica Sf. Naum si locul de unde izvoreste lacul Ohrid. Un loc in care apa este 90% pura si in care peisajele sunt de vis.

Sharing:

About The Author: Simona

I like to challenge what I think I know! I like to travel for the challenge! I travel because it makes sense. I travel because this is life for me!

12 Comments

 1. Sunt in Ohrid acum.
  E de vis.
  Sunt un mare amator de Balcani si de fosta Yugoslavie.
  Dar Macedonia le intrece pe toate.

 2. Am fost la Ohrid luna aceasta, peste asteptari o bijuterie, am vizitat si Struga cam la 20 km de Ohrid un amestec de natii, religii etc.
  Aici la Struga sunt cei mai multi aromani cam 2 mii. Asta am aflat-o de la un localnic a spus ca sunt 2 mile de aromani aici.

Your comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *