• Menu
  • Menu

Ohrid Macedonia – Orasul unde gasesti linistea

Ohrid tocmai a urcat sus de tot in lista de orase extraordinare. Probabil mai sus ca Venetia – cu toate ca sentimentele pe care aceste doua orase le transmit sunt total diferite!

Ohrid iti ofera liniste, pace, impacare, echilibru! Cel putin asta mi-au oferit mie strazile lui inguste, acoperisurile in spatele carora ghiceai un lac extrem de clar, bisericile vechi, baclavalele delicioase, pastravul pe cale de disparitie, muzica macedoneana, bijuteriile hand made, castelele, fortul, piata veche, linistea de aici.

Sunt atat de multe epitete, atat de multe adjective cu care am putea sa descriem Ohrid, Macedonia. Sunt atat de multe si totusi atat de lipsite de intelegerea orasului incremenit in timp.

Previziunile pentru vacanta noastra incepeau sumbru cu o ploaie nebuna! Pana la Skopje insa vremea s-a indreptat! Putin si pe fuga am vazut si Skopje: cetatea, bazarul vechi. Nu ne-a impresionat cu absolut nimic. De altfel nici prietenii nostri: Ray si Jess nu erau impresionati…

Intrarea noastra in Macedonia nu a fost asadar cea mai primitoare… nu prevesteam prea multe lucruri bune pentru ziua respectiva. Pentru Ohrid nu aveam rezervata cazare. Am mers pe principiul: trebuie sa ne descurcam noi si sa gasim ceva. Norocul ni l-a scos in cale pe Tom care cauta turisti prin centru. Am fost destul de reticenti in a merge dupa el pana in centrul vechi in varf de deal. Dar acolo am descoperit cea mai buna afacere pe care o puteam face pentru doar 10 euro de persoana! Am luat apartamentul dublu din varful casei lui Tom. Am impartit frateste acel apartament, privelistea noaptea si dimineata la cafea si cornulete turcesti.

 Apoi am impartit cu cei doi prieteni toate minunatiile din Ohrid. Toate strazile inguste si bisericile vechi, amfiteatrul, linistea, pestele :), mancarea, aerul, cetatea, plimbarile, berea, baclavalele. Am contemplat impreuna: slow city, slow morning with slow coffee, slow walks and slow naps… slow life

Apa lacului este una foarte clara… poti vedea cu usurinta fundul apei

Si peste care inoata grabiti spre nicaieri aparent

In schimbul sumei de 2 euro de persoana se gasesc multe barcute dispuse sa va plimbe pret de vreo 30-45 de minute pe malul lacului Ohrid. De aici puteti face poze superbe – atat cu lacul dar si cu imprejurimile.

Cu putin noroc puteti vedea chiar si casuta / vila / hotelul in care stati :). Noi am stat la casuta cu verde din varf!

Tot in Ohrid gasesti si masina lui Mister Bean

Si… va mai povestim si mai incolo despre acest oras. Prea multe poze :), prea lung articolul :).

 

 

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

8 comments