• Menu
  • Menu

Ohrid Macedonia sau Ierusalimul din Balcani. Foto și video

De lacul Ohrid mă îndrăgostisem de la prima vizită, atunci când am spus că e locul în care îți găsești liniștea. Iată că am revenit șase ani mai târziu și nu mi-a înșelat așteptările nici de această dată.

Ohrid este supranumit Ierusalimul din Balcani deoarece în zonă au fost construite 365 de biserici. Câte una pentru fiecare zi din an.

Vlog de călătorie din Ohrid

Am postat de ceva vreme acest vlog de călătorie din Ohrid, în caz că l-ai ratat merită să îi dai play. Alex a făcut un vlog super cinematic în care vedeți tot cei mai bun din Ohrid.

Am realizat motivul pentru care m-am îndrăgostit de el. Culoarea lacului este de un albastru clar ce te liniștește.

Cum ajungi la Ohrid?

Nu există cursă directă nici spre capitala Macedoniei, Skopje. Am aruncat un ochi pentru luna Septembrie, biletele ar costa pe la 150 de euro dus-întors de persoană, durată de zbor patru ore. Mi se pare un preț bun.

Vă puteți juca aici cu datele.

Cu mașina din București faceți 11 ore (conform GPS, real probabil mai aproape de 12-13 ore, depinde cât de lungi vă sunt opririle) și aveți de parcurs 810 km.

Unde să stai în Ohrid?

La prima vizită am stat aproape de lac, în zona de căsuțe de deasupra centrului vechi al orașului. La această vizită am stat în oraș unde am găsit o vilă simpatică și foarte ieftină. Ambele variante de cazare au fost la fel de bune.

Așadar totul depinde de voi. Preferați să fiți în oraș, sau preferați să dormiți în centrul vechi? Din apartament priveliștea era mai frumoasă, dar oricum am petrecut mai toată ziua pe afară.

Unde să mănânci?

Ai foarte multe opțiuni turistice și mai puțin turistice. Noi am mâncat în apropierea bazarului, pe strada unde găsiți și restaurant Ariz. 

Prețurile sunt ceva mai mici în această zonă și cam toate restaurantele au aceleași lucruri în meniu, tocmai din această cauză nu precizăm un restaurant anume.

Găsești aici un articol mai vechi despre mâncarea din Ohrid.

Ce să faci?

Vizitează lacul, admiră apusul, fă o tura cu barca. Găsești aici un articol complet despre obiectivele turistice din Ohrid.

Jurnal foto din Ohrid Macedonia

Nu uita să te uiți și la vlog. De aici o să las imaginile să spună povestea.

Distracție plăcută.

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

3 comments