• Menu
  • Menu

Rețetă de Pad Thai ca la mama lui acasă

Pad Thai a fost una dintre retetele de care ne-am îndrăgostit în Thailanda și pe care bănuiam că o vom reproduce și acasă. Tocmai pentru că se prepară atât de ușor, noi avem tendința uneori să abuzăm de ea. Cred că gătim (atunci când suntem acasă) cel puțin o dată pe lună. Și atunci când facem o tură, de obicei o facem și pe a 2-a la rând.

Și acum când am început să scriu despre asta am început să salivez. Pfuai, cum ar fi să trântesc și eu repede un pad thai?! Așadar dacă sunteți în pană de idei pentru cina de azi poate ai chef de ceva mai special ce se gătește rapid și ușor.

Nouă nu ne lipsesc aproape niciodată condimentele din bucătărie. Dacă ingrediente poate avem, poate nu, condimente și sosuri avem mereu din plin. 😀

Ce-mi place la rețeta de Pad Thai?

Pad Thai este o combinație de tăiței de orez cu carne, creveți, ou și un sos pe care îl faci din mai multe sosuri și ingrediente (picant, dulce, sărat și acru). Se servește alături ce ceapă verde proaspătă, boia iute, alune și fasole încolțită.

Nu îți trebuie decât un wok, într-un caston amesteci ingredientele sosului, tăițeii de orez se pun la înmuiat în apă fierbinte.

Durează maxim 30 de minute să termini de preparat de la cap la coadă, așadar e o rețetă rapidă și delicioasă, cred eu și destul de sănătoasă, dar nu sunt nutriționist. În Thailanda o găsești atât în restaurante, dar și street food, preparată pe loc, în fața ta.

Rețeta de Pad Thai

Descoperiți în videoul de mai jos rețeta și pașii. Pentru sos nu găsim mereu tamarind. Pentru ingrediente mergeți în magazine la raioanele de produse internaționale. Tăițeii de orez noi îi cumpărăm cel mai des din Mega Image. Uneori colindăm prin 2-3 magazine până strângem toate ingredientele, dar merită.

Nu reinventăm noi roata, vă lăsăm rețeta pe care o folosim și noi pentru a ne ghida. Ce mi-a plăcut la rețeta asta este faptul că îți explică la ce folosesc toate sosurile și ingredientele, dar și cum poți compensa atunci când nu le ai pe toate.

Uneori noi punem și fish sauce și sos de soia, alteori ne punem sos de soia peste. Depinde de gusturile voastre. Nu punem niciodată tofu, uneori facem pad thai doar cu pui, alteori pui și creveți și cel mai des nu alergăm nici după fasolea încolțită pentru că eu nu mă dau în vânt după ea. (o găsiți tot prin Mega Image, dar cele mai mari, nu cele mici de cartier)

Ingrediente pentru rețeta de Pad Thai

Am făcut un update pentru că am fost întrebată în comentarii și mi-am dat seama că vă este mai ușor dacă aveți ingredientele scrise. Nu am cantități. Încercați să vă gândiți că e ca și cum gătiți paste, nu faceți tochitură. 🙂

  • Pui – după plac, uneori alergam puiul prin pad thai-urile din Thailanda 😛 și nu e obligatoriu să fie în rețetă.
  • Creveți – tot după plac și buget. Minim 4-5 pe porție, ca să înțelegeți ceva din ei.
  • Usturoi
  • Creveți mici uscați – așa arată.
  • Tofu – noi nu punem, puneți cam cât ați vrea voi
  • Ou – cam un ou la porție, puteți să puneți și mai mult. Depinde cât de mare vă e porția
  • 2-3 cepe verzi
  • Alune pisate
  • Tăiței de orez
  • Fasole încolțită
  • Zahăr
  • Lime – 2-3 lime, mai punem și peste uneori puțin suc de lime proaspăt
  • Sos de tamarind
  • Oțet de orez
  • Fish sauce

Cantități pentru sos pentru o porție

Noi de obicei facem mai multe portii si multiplicam cantitatile.

4 linguri de zahar (noi punem mult mai puțin, ni se pare cam prea mult 4 linguri)
O lingura de suc de lime (nu lamaie)
4 linguri sos de tamarind. E un sos special, trebuie sa il cumperi din magazin si se gaseste mai greu uneori, se poate comanda și online.
Otet de orez – o lingura
Fish sauce (varianta thailandeza a sosului de soia) – 4 linguri de fish sauce
Picanteala dupa gust (paprica sau sos Sriracha).

Daca nu ai tamarind sau otet de orez poti pune doar lime juice, dar sunt arome diferite. Noi incercam sa avem cel putin doua. Si otetul de orez tot prin Mega Image il gasim.

Alte tips and tricks pentru pad thai?

Merită să cumpărați și câțiva creveți, măcar pentru gust. Respectați instrucțiunile de gătire a oului și gătiți și ceapa verde așa cum vă arată ei în video. Uneori noi punem alunele pisate cu câteva minute înainte să oprim focul.

Poftă mare!

foto cover shutterstock


Pe noi poți să ne urmărești și pe Facebook, Youtube sau Instagram.

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

17 comments