• Menu
  • Menu

Traseu Muntenegru si informatii utile

Unul dintre cele mai importante detalii pentru o vacanta reusita in Muntenegru este traseul. Nici pentru noi nu a fost usor. Gps-ul ne recomanda doua posibile rute: una ce trecea si prin Bosnia, alta ce trecea prin Bulgaria si Serbia. Am ales sa urmam cel de al doilea traseu.

Traseul nostru in Muntenegru informatii utile

Bucuresti – Craiova – Calafat – am traversat Bulgaria – am traversat Serbia – canionul Moraca – Podgorica – Cetinje – Kotor.

Ajunsi in Muntenegru am urmat drumul ce mergea prin canionul Moraca – drumul este dificil (foarte ingust ) si nu il recomandam incepatorilor. Doar daca aveti foarte foarte mult curaj si stapanire. 🙂 Pe acest traseu intalniti des masini ce transporta lemne iar noi (pasagerii) ne-am tinut de cateva ori rasuflarea cand am trecut pe langa asemenea masini. Punctul maxim a fost atunci cand ne-am intalnit cu un camion in toata regula si marimea lui. 🙂

Pentru canionul Tara trebuie sa va indreptati spre Kolasin (cum veniti dinspre Kotor) sau spre Pljevlja – daca veniti dinspre Romania.

Din categoria Tips & Ticks in Kotor

Atunci cand urcati la cetate, undeva pe traseu, foarte aproape de varf este un indicator. Imediat dupa colt gasiti o spartura in zidul cetatii. Prin acea spartura ajungeti la o bisericuta foarte draguta si foarte veche, acum abandonata. Noi am aflat de acest traseu de la o tanti care vindea apa (2 euro sticla de 0,5). Tot ea ne-a explicat ca putem face traseul spre Kotor pe acolo, fara sa o mai luam pe scari. Nu am incercat traseul acela. Daca il incercati sa ne dati de veste.

Canionul Tara din Muntenegru

In Canionul Tara am vazut cea mai curata si cea mai frumoasa apa! Nu ne aducem aminte cand am mai vazut apa atat de turquoise si nici aceasta culoare la apa.

Noi nu am mers mai departe! De la acest pod am luat directia Romania. Era cam ora 5-6 dupaamiaza iar gps-ul ne indica 12 ore ca timp pana cand ajungeam acasa! A fost un moment in care am cazut putin psihic! 🙂 Ne asteptam sa ajungem mai devreme, nu stim nici noi de ce :).

Am ajuns asa cum indica gps-ul. A fost o zi de luni foarte lunga la munca :)) dar ne-am descurcat. Uneori, lucrurile care iti fac placere merita sacrificii de orice fel!

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 comment