Asia

Ocean Park, Hong Kong

Reading Time: 4 minutes

In ziua cu numarul 3 in Hong Kong am decis sa vizitam Ocean Park – un parc de distractii, mult mai mare decat Disneyland Hong Kong. Am inteles ca desi este foarte popular Disney, este un parc mic iar atractiile sunt in special pentru copii. Ne-am indreptat atentia spre acest parc de distractii sperand sa gasim multa adrenalina – harta parcului parea sa promita :).

Din pacate printre rollercoasterele din parc poate doua au fost mai extreme 🙂 – cel putin pentru noi. Ce ne-a placut? Parcul este IMENS! Pana la parc se ajunge cu un autobuz special, sunt foarte bine organizati, este foarte simplu sa ajungeti. Pur si simplu luati metroul, printre multele iesiri este semnalizata cea pentru statia de autobuz. Cum iesiti de la metrou gasiti atat casa de bilete pentru autobuz dar si pentru intrarea in parc.

Pretul unui bilet este de 280 HKD (Hong Kong Dollar), adica undeva la 28 de Euro. Comparativ cu Europa Park si Disneyland Paris este mult mai ieftin.

Hong-Kong-d3-1-bilete-Ocean-Park-1024x682

Parcul este imens si se intinde si pe alt versant al insulei. Acolo se ajunge fie cu telecabina fie cu un trenulet denumit “Ocean Express”.

Hong-Kong-d3-6-Ocean-Park-Ocean-Express-1024x682

Hong-Kong-d3-10-Ocean-Park-telecabina-1024x682

Printre atractii, in afara de rollercoastere, joculete si alte nebunii specifice unui parc de distractii se numara si zona de acvariu. Prima este zona “Polul nord” unde se gasesc foci – diverse specii printre care foca patata 🙂 si cea mai mare morsa vazuta de noi pana acum.

Am avut noroc si am nimerit chiar in momentul in care hraneau focile patate. Nu a fost un spectacol extraordinar, iesit din comun, etc dar a fost dragut :).

Hong-Kong-d3-12-Foci-1024x682

Hong-Kong-d3-13-Foci-1024x682

Spectaculos insa a fost exemplarul de mai jos. Cu niste colti imensi si un corp ce depasea cu siguranta cateva sute de kilograme.

Hong-Kong-d3-14-Foci-1024x682

Roller coasterul care ne-a placut cel mai mult a fost acesta de mai jos. Hair Raiser. In mod iudat, spre deosebire de Europa unde la rollercoasterele mai periculoase este coada mai mare, aici coada era chiar mica, oamenii nu prea se inghesuiau sa testeze senzatii extreme. Pe noi nu a facut decat sa ne bucure acest lucru. Oricum nu eram interesati sa ne dam in calusei, roti sau masinute busitoare.

Hong-Kong-d3-15-Rollercoaster-Hair-Raiser-1024x682

Hong-Kong-d3-16-Simona-si-Lucian-1024x692

Tot la capitolul ne-a placut includem si acest space shut din varful caruia privelistea este cu adevarat deosebita. In cazuri de genul e cam aiurea ca nu poti sa iti iei cu tine aparatul de facut poze! Privelistea de acolo merita!

Hong-Kong-d3-17-Space-Shut-1024x682

Unul dintre lucrurile cu care nu ne-am invatat inca este tocmai faptul ca afara sunt 20 de grade, oamenii au caciula, hanorace groase, UGGuri si cizme in picioare, peste tot se aud colinde si totusi soarele straluceste foarte puternic!

Un alt rollercoaster care a meritat a fost Dragon adica cel din poza de mai jos. A meritat deoarece a avut cateva loopuri interesante dar si datorita privelistei. Dupa gustul nostru putea sa aiba ceva mai multa viteza :).

Hong-Kong-d3-21-Dragon-1024x682

In loc sa ne trezeasca datul in rollercoastere aici mai mult ne-a toropit si ne-a facut sa ne dorim un pui de somn :D.

Hong-Kong-d3-22-Simona-1024x682

Dupa masa si toropeala de rigoare de care vorbeam si mai sus ne-am revigorat cu inca un rollercoaster si un watercoaster iar Lucian a surprins un apus de soare excelent. Ne uitam la toaaaataaaa apa ce ne inconjura si nu vorbeam decat despre baie, plaje insorite si leeneeeveeeaaalaaa :D.

Hong-Kong-d3-23-rollercoaster-1024x682

Hong-Kong-d3-25-ocean-park-apus-1024x682

Nu stim cat de des apuci sa surprinzi genul acesta de imagini dintr-un parc de distractii.

Hong-Kong-d3-26-ocean-park-apus-1024x682

La finalul programului am avut parte de un show de proportii :). Un spectacol de lumini si efecte speciale pe apa. Avem si un video asa ca va povestim de el intr-un articol viitor.

Tinta urmatoare a zilei era plimbare cu vaporasul. Show-ul de lumini ne-a prins aproape de una dintre cladirile de pe insula Hong Kong.

Mai multe poze curand pe Facebook.

Sharing:

About The Author: Simona

I like to challenge what I think I know! I like to travel for the challenge! I travel because it makes sense. I travel because this is life for me!

Your comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *