• Menu
  • Menu

Surpriza zilei de azi din Beijing: mancare cu specific chinezesc

Suntem in Beijing, asta in cazul in care nu am fost suficient de expliciti in postarile anterioare. Astazi ne-am trezit pe la 8 si dupa un dus fierbinte si o cafea de la Costa am plecat la plimbare prin oras. Aveam ca tel sa ajungem la Templul Paradisului iar pana acolo am mai marcat cateva lucruri de vizitat. Desi frigul este greu de suportat (pana la -11 grade) am decis sa mergem pe jos in plimbare.

Dupa cateva zeci de minute am ajuns pe strada Wangfujing. Pe aceasta strada se afla mai multe centre comerciale imense. Apropiindu-ne de capatul strazii am gasit o alee foarte aglomerata cu multe tarabe cu mancare. Ne-am oprit la prima unde aveau doua tipuri de frigarui si intreband ce avem acolo am ramas blocati. Intr-o engleza stricata vanzatorul ne spune „snake”. Pusi pe ganduri sa incercam, vanzatorul arata spre celalalt tip de frigaruie si spune „dog”. In acel moment ne-am blocat.

Adancindu-ne mai mult in alee am fost izbiti de mirosuri din ce in ce mai grele dar si de imagini pe care le impartasim cu voi in pozele de mai jos.

Frigarui de sarpe si de caine – mijloc sarpe, stanga dreapta caine.

Frigarui de scorpion

Chinese dumplings

Ananas cu orez si diverse alte ingrediente :).

Frigarui de caluti de mare

La alegere: soparla, serpi, tarantule, gandaci

Pui de scorpion?

Scorpioni pe gratar

Frigarui de gandaci crocanti

Raci

Melci

Niste viermi pufosi

Pui de ceva, nu stim nici noi ce.

Din cele de mai sus, ce credeti ca am incercat?

Referitor la caine ne-am gandit 2 secunde, oarecum ne-a trecut prin cap gandul dar nu putem trece peste bariera psihologica. In plus nu intelegem: ei au caini, ii plimba in lesa, ii imbraca sa nu le fie frig, ii scot la plimbare, ii mangaie… nu putem intelege cum pot manca.

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

6 comments