• Menu
  • Menu

Cum ajungi in El Nido, Palawan

Asa cum am mai spus in trecut Palawan este o insula din Filipine. Pe acesta insula singurul aeroport (care seamana mai mult cu o statie de autobuze) este in Puerto Princesa. Majoritatea turistilor alerg sa zboare din Manila aici. Zobrul dureaza cam o ora.

Din Puerto Princesa spre El Nido exista mai multe variante: autobuze publice, particulare, mini bus-uri, etc.

Transportul în Palawan cu autobuzul public

Trebuie sa ajungeti la terminalul San Jose

Costa 700 php

Durata; aproximativ 6 ore

Se pleaca la: 5:00 A.M; 7:00 A.M, 9 A.M. Este de preferat sa fiti acolo cu cel putin 30 de minute inainte si sa faceti rezervare.

Cu microbuz inchiriat

Pentru noi a fost o varianta de a pleca. Adica ne-am gandit destul de mult la asta deoarece puteam pleca din Puerto Princesa si din El Nido oricand ne doream noi. Eram conditionati si de faptul ca plecam cu avionul inapoi la Manila.

Pretul este intre 11.000 si 14.000 de php, ajungeti in aproximativ 5 ore, plecati oricand, va intoarceti oricand, incap 14 persoane.

Autobuz fara aer conditionat

Se pleaca la: 5:00 A.M; 7:00 A.M, 9 A.M

Cost: 350 php

Durata 6 ore

Roro bus – varianta aleasa de mine

Au cele mai multe variante de plecari si puteti alege aer conditionat sau fara aer conditionat. Autobuzele arata destul de bine.

Timp: 5 ore jumatate – noi am facut si 4 ore si ceva la intoarcerea din El Nido in Puerto Princesa.

Cost: 480 php pentru varianta cu aer conditionat.

Inside tip: daca sunteti rr-iti o sa fie complicat sa ii spuneti taximetristului unde vreti sa ajungeti :).

Am incercat sa ne interesam si despre un drum cu barca sau daca putem ajunge direct din El Nido in Manila (pentru a evita pierderea a inca o zi pe drum). Din pacate nu am reusit sa aflam decat ca exista ceva gen un aeroport dar este folosit in principiu pentru avioane particulare. De asemenea nu este usor sa gasesti nici un drum cu barca.

Deoarece nu am incercat variantele directe nu riscam sa intram in detalii – informatiile gasite pe internet oricum nu ne-au fost de prea mult ajutor.

Drumul dintre Puerto Princesa si El Nido este probabil cel mai prost drum pe care am mers vreodata – cu peisaje destul de frumoase totusi. Gropi, serpentine, si mai multe gropi, drum de pamant si evident GROPI. Fixi pregatiti sufleteste. Merita insa tot „chinul”

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

4 comments