Asia

Laguna ascunsa, El Nido, Palawan, Filipine

Reading Time: 3 minutes

El Nido este cu siguranta cel mai frumos loc pe care l-am vizitat in aventura din Asia! Este un oras de pe insula Palawan iar in jurul lui se gasesc nu mai putin de 45 de insule. Cu ape limpezi, plaje cu nisip fin, alb, jungle, stanci calcaroase si petece de pamant uimitoare in mijlocul apei, lagune si multe altele este probabil unul dintre cele mai frumoase locuri de pe pamant. Nu spunem doar eu asta ci si multi altii.

el-nido-laguna-ascunsa-3-600x399

Pana de curand nu exista turism in zona, orasul fiind descoperit recent de turisti. In momentul de fata exista curent electric in principiu doar de la 6 seara la 6 dimineata (dar nu va bazati prea mult pe asta, uneori curentul vine si dupa 10 seara). Toata lumea are si foloseste generatoare – pentru lucrurile de baza. De exemplu apa calda nu era considerata o necesitate asa ca erai nevoit sa astepti sau sa insisti pentru a avea apa calda :).

Avantajul este ca zona nu este suprapopulata ca Boracay, preturile sunt uneori ridicol de mici, oamenii sunt extrem de prietenosi cu turistii ( de altfel au fost peste tot in Filipine asa).

Ca si in Puerto Princesa am ales sa luam tururi de o zi (exista si varianta inchiriat barca si mers de capul tau).

Puteti alege intre patru tururi – daca aveti suficient timp le puteti face pe toate, sau puteti incerca sa combinati tururile intre ele. In prima zi am ales Turul A – 600 de pesos avand urmatoarele obiective incluse: Small Lagoon, Big Lagoon, Simizu Island, Secret Lagoon, 7 Commando. Nu am putut face poze peste tot deoarece inca nu cumparasem o camera rezistenta la apa… De fapt asta s-a intamplat mult mai tarziu, spre finalul excursiei.

Primul loc vizitat a fost chiar laguna ascunsa si cu siguranta nu ne asteptam sa fie atat de complicat sa ajungem la ea. Barca a fost “parcata” cat de aproape de tarm a fost posibil, am mers apoi pe niste pietre deloc prietenoase cu picioarele noastre ca intr-un final sa descoperim o mica spartura intr-un zid prin care am reusit sa ne strecuram in aceasta laguna ascunsa.

Va lasam cu poze de aici si voi continua seria povestilor din ziua cu numarul 1 din El Nido!

el-nido-laguna-ascunsa-2-600x399 el-nido-laguna-ascunsa-5-600x399 el-nido-laguna-ascunsa-6-600x400

el-nido-laguna-ascunsa-7-600x399

Imediat langa laguna se afla si o plaja superba. Nu la fel de ascunsa ca si laguna dar protejata de formatiunile muntoase din jurul ei. In spate muntii sunt plini de vegetatie!

el-nido-laguna--600x399 el-nido-laguna-2-600x399 el-nido-laguna-3-600x399

Sharing:

About The Author: Simona

I like to challenge what I think I know! I like to travel for the challenge! I travel because it makes sense. I travel because this is life for me!

5 Comments

 1. Wow, ce superb arata practic zici ca este intr-o alta lume, te poti simti bine mersi precum in filme, ma gandesc oare cat de dure sunt stancile din imagine, mi se pare mi mult decat impresionante avand in vedere cat de mari sunt si totusi plutesc deasupra apei…

  Esti norocos ca poti vedea asa ceva, prin acele zone mai exista si alte atracti inafara de copaci si apa?
  Ma refer la roci, poate un mic trib sau ceva in genul, ce ne poti spune despre asta?

  1. Rocile din apa erau destul de dure, la fel si cele din jur! Nu erau triburi in zona sau cel putin nu am vazut noi. Lacalnici doar care debarcau alaturi de turisti :).

Your comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *