• Menu
  • Menu

Laguna ascunsa, El Nido, Palawan, Filipine

El Nido este cu siguranta cel mai frumos loc pe care l-am vizitat in aventura din Asia! Este un oras de pe insula Palawan iar in jurul lui se gasesc nu mai putin de 45 de insule.

Cu ape limpezi, plaje cu nisip fin, alb, jungle, stanci calcaroase si petece de pamant uimitoare in mijlocul apei, lagune si multe altele este probabil unul dintre cele mai frumoase locuri de pe pamant. Nu spune doar eu asta, ci si multi altii.

el nido laguna ascunsa 3

El Nido in 2012-2013

Pana de curand nu exista turism in zona, orasul fiind descoperit recent de turisti. In momentul de fata exista curent electric in principiu doar de la 6 seara la 6 dimineata (dar nu va bazati prea mult pe asta, uneori curentul vine si dupa 10 seara). Toata lumea are si foloseste generatoare – pentru lucrurile de baza. De exemplu apa calda nu era considerata o necesitate asa ca erai nevoit sa astepti sau sa insisti pentru a avea apa calda :).

Avantajul este ca zona nu este suprapopulata ca Boracay, preturile sunt uneori ridicol de mici, oamenii sunt extrem de prietenosi cu turistii ( de altfel au fost peste tot in Filipine asa).

Ca si in Puerto Princesa am ales sa luam tururi de o zi (exista si varianta inchiriat barca si mers de capul tau).

Tururile din El Nido

Puteti alege intre patru tururi – daca aveti suficient timp le puteti face pe toate, sau puteti incerca sa combinati tururile intre ele. In prima zi am ales Turul A – 600 de pesos avand urmatoarele obiective incluse: Small Lagoon, Big Lagoon, Simizu Island, Secret Lagoon, 7 Commando. Nu am putut face poze peste tot deoarece inca nu cumparasem o camera rezistenta la apa… De fapt asta s-a intamplat mult mai tarziu, spre finalul excursiei.

Primul loc vizitat a fost chiar laguna ascunsa si cu siguranta nu ne asteptam sa fie atat de complicat sa ajungem la ea. Barca a fost „parcata” cat de aproape de tarm a fost posibil, am mers apoi pe niste pietre deloc prietenoase cu picioarele noastre ca intr-un final sa descoperim o mica spartura intr-un zid prin care am reusit sa ne strecuram in aceasta laguna ascunsa.

Va lasam cu poze de aici si voi continua seria povestilor din ziua cu numarul 1 din El Nido!

el nido laguna ascunsa 2 el nido laguna ascunsa 5 el nido laguna ascunsa 6

el nido laguna ascunsa 7

Imediat langa laguna se afla si o plaja superba. Nu la fel de ascunsa ca si laguna dar protejata de formatiunile muntoase din jurul ei. In spate muntii sunt plini de vegetatie!

el nido laguna el nido laguna 2 el nido laguna 3

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5 comments