• Menu
  • Menu

Guest post: Brazil – mais que nada 1

Nu avem suficiente cuvinte si vederi sa ii multumim Cristianei. Ne-a promis ca va scrie si a si facut asta 🙂 – cu toate ca multi oameni ne-au propus / promis ca o vor face a fost printre cei cativa care si-a respectat promisiunea apoi noi am fost cei foarte neseriosi si nu am apucat sa ii postam impresiile.

Ne cerem scuze public si promitem sa incercam macar sa ne revansam. Nu ne mai lungim cu vorba, acest articol nu este despre noi este despre cum este sa traiesti in Brazilia si citam: cum este sa traiesti, respiri si iubesti ca un localnic! Noi am savurat fiecare cuvant si fiecare poze! Ne dorim nespus sa ajungem pe acolo! Enjoy Brazil, mais que nada de Cristiana Frincu!

Când Simona și Lucian m-au rugat să scriu despre viața în Brazilia, am rămas foarte surprinsă. Toată lumea îmi spunea să scriu despre aventura mea în cealaltă emisferă..însă niciodată nu m-am gândit că poveștile mele vor deveni publice. După ce m-am întors, i-am tot amânat…sigur au zis că-s o neserioasă, le tot spuneam ..GATA! săptămâna asta, ba nu weekendul viitor și tot așa…de ce nu am putut mai repede? Am tot citit și retrăit de fiecare dată altceva…și mă puneam pe modificat 1-2-3 pasaje…..și toate astea doar pentru că viața în Brazilia îți oferă multe … bune, rele însă povești pentru care îți trebuie o viață să le pui pe hârtie.

Da, știu…nu mă cunoașteți! Vă întrebați ce am căutat eu acolo….de ce scriu despre asta…cine sunt…ce vreau…dacă doar îmi dau și eu cu părerea pe bloguri….Eh nu chiar!

Sunt doar o călătoare prin viață, tânără absolventă ce și-a luat zborul spre vest (momentan locuiesc în Austria) pe care viața a dus-o prin Brazilia pentru un internship. Am trăit, locuit, respirat și iubit ca un localnic….de aceea voi povesti cu mult drag despre cum este viața intr-una dintre țările cele mai controversate din lume. De ce spun asta? Pentru că am colindat puțin prin lumea asta, însă niciodata nu mi s-a întâmplat să plec cu o imagine și mai toate ideile să îmi fie dărâmate.

sao paulo collage

Brazilia este o țară periculoasă.

Asta mi se spunea înainte să plec. Cum să pleci acolo? Și singură? Și mai ești și fată? Ești albă! Da, am văzut și eu City of God, Trupa de elită (recomand ambele filme pentru a înțelege problemele lor sociale). Din păcate este o realitate tristă. Însă Brazilia are mai mult decât favelas, droguri și violență. Ce contează este să nu te expui.

Dacă intri într-o favela (cartier sărac) cu un iPad și porți gulerul ridicat sau te expui cu gablonțuri să nu te miri că vei fi atacat, jefuit, poate chiar omorât dacă opui rezistență. Nu am atras atenția cu absolut nimic, am dat ceasul jos de la mână, bijuterii prea opulente nu port de fel, smartphone-ul a rămas acasă, bani nu aveam asupra mea mai mult decât necesarul zilei.

favela

Singura problemă au rămas fotografiile, deoarece atrăgeam atenția cu un DSLR. Nu am fost inspirată să îmi iau și o cameră compactă pentru a imortaliza viața străzii…….am făcut-o cât am putut de la distanță, cu discreție. Și din propria experiență pot spune, că singurele furturi și atacuri le-am văzut pe renumitele plaje din Rio. Oare de ce?

Vom continua cu povestile, impresiile si sentimentele Cristianei cu privire la Brazilia! Inca patru ipoteze ne asteapta. Oare adevarate sau false?

1. Este o tara periculoasa

2. Este o tara ieftina.

3. Brazilia = fotbal + samba+Michael Telo.

4. Brazilienii sunt frumoși.

5. Ai grijă puiul mamii să nu te îmbolnăvești!

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

2 comments