• Menu
  • Menu

Informatii interesante despre Venetia

Despre Venetia am mai scris dar nu am apucat sa povestim despre istoria acestui oras superb. Se spune ca acest oras a fost fondat in anul 421. Nu exista date care sa verifice acest lucru ci doar o legenda. Venetia a aparut datorita fluxului mare de refugiati ce fugeau din calea invadatorilor huni din secolul V.

Carnaval Venetia 1

Carnaval Venetia 4 Carnaval Venetia 8 Carnaval Venetia 33

La inceput locuitorii si-au ridicat locuinte in mlastina lagunei traind din comertul cu sare si pescuit. In timp Venetia s-a dezvoltat atat de mult incat a ajuns un oras stat. Timp de 800 de ani a avut cea mai mare putere navala din Europa. Conducatorul statului era dogele ce era ales pe viata.

Carnaval Venetia 2

 

Carnaval Venetia 5

 

Carnaval Venetia 24

Azi orașul Veneția este împărțit în șase cartiere, așa-numitele „sestieri”: Dorsoduro, Santa Croce, San Polo, San Marco, Cannaregio și Castello, cuprinzând 118 insule si 354 poduri.  Piata San Marco poate fi considerată centrul orașului. Aici se găsește Bazilica San Marco, Palatul Ducal și clopotnița bazilicii.

Carnaval Venetia 35 Carnaval Venetia 37 Carnaval Venetia 38 Carnaval Venetia 26 Carnaval Venetia 34

 

Carnaval Venetia 40

Un alt simbol al orașului este Podul Rialto pe care se găsesc magazine cu diferite suveniruri dar si cu imbracaminte si incaltaminte.

Canalele principale ale orașului sunt: Canal Grande și Canale della Giudecca. Primul traversează orașul formând un „S”, al doilea separă centrul vechi de insula Giudecca.

Carnaval Venetia 46

Ponte della Constituzione este cel mai nou pod al Veneției. Acest pod destinat circulației pietonale dintre Piazzale Roma și gară are 94 metri lungime și a fost inaugurat în toamna anului 2008.

In imprejurimile Venetiei se gasesc mai multe insule ce fac parte din laguna. Cele mai importante sunt:

  • Murano este poate cea mai faimoasă insulă din Lagună, cu o tradiție importantă în prelucrarea artizanală a sticlei.
  • Burano atrage repede atenția prin casele viu colorate, fiind faimoasă și pentru broderiile sale.
  • Torcello, considerată cea mai mică dintre insulele lagunare, are un trecut nobil, chiar dacă astăzi are câteva zeci de locuitori.
  • Lido di Venezia este o fâșie de pământ care se întinde în mare. Este un obiectiv accesibil cu automobilul, îndrăgit de către turiștii interesați de plajă.

Carnaval Venetia 51 Lido

Poate cel mai important simbol al Venetiei este gondola. Este aproape imposibil sa te gandesti la una fara sa faci legutura cu cealalta. Aceasta legatura este similara cu cea dintre autobuzul cu etaj si Londra, bicicleta si Amsterdamul si tramvaiul si Lisabona. Prima atestare istorica despre acesta ambarcatiune apare in 1094 desi se spune ca aceasta a fost inventata in secolul VII.

Carnaval Venetia 25

Un alt simbol al Venetiei este Carnavalul. Acesta se desfasoara anual la inceputul lunii februarie iar prima mentiune despre acesta dateaza din anul 1268. Evenimentul atrage anual zeci de mii de turisti care vin din toate colturile lumii pentru a participa la aceasta sarbatoare. Distracţia, marşurile dansante si spectacolele de acrobaţie umplu străzile şi locurile publice din Veneţia.

Exact in aceasta perioada am fost si noi aici – adica in perioada carnavalului. Curand, mai multe poze!

Carnaval Venetia 12

Carnaval Venetia 14

Carnaval Venetia 16

Carnaval Venetia 18

Carnaval Venetia 22

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

3 comments