• Menu
  • Menu

Peripetii LipaLipa – accidentul din Bulgaria

Va povesteam ca am plecat spre Istanbul… dar ne-am intors apoi am plecat iar (povestea in poze).

Acum povestea completa in text :).

In Bulgaria la un semn de STOP o tanti bulgaroaica nu a oprit. A dat sa se opreasca (sau asa ni s-a parut noua, celor din masina) dar a plecat iar. Fapt care ne-a debusolat si mai mult iar timpul de franare efectiv a fost prea scurt pentru ca masina sa se si opreasca.

Lucian a tras de volan dreapta cat a putut astfel incat sa o evite – sau sa evite cat mai mult din masina doamnei – fara sa ia nici scuarul din partea dreapta si a trecut si miraculos printre doi stalpi de stop.

In momentul impactului masina cealalta s-a rotit in loc si s-a ciocnit de spatele masinii noastre care a primit un nou impuls :).

Masina noastra a poposit undeva pe camp, cam la 3 metri de un zid – oricum masina nu era pe traiectorie deci scapam si de ala.

A venit politia. Nu a masurat nimeni nimic, nu a facut nimeni poze.

Masina si cei doi stalpi de stop printre care am trecut

accident bulgaria 2

 

Cealalta masina si masina de remorcare Cand am vazut ca politistii nu masoara nimic, nu fac nici poze si ca urmeaza sa fie ridicata masina cealalta ne-am urnit noi sa facem poze… Pentru ca nu ne prea intelegeam nici cu politistii, doamna vinovata avea in masina un copilas mic (maxim 6 luni) si pe mama sa si era agitata intre copil si mama sa verifice ca sunt bine.

IMG_0821

Trecand peste partea cu accidentul putem spune toti ca bulgarii sunt cu adevarat niste oameni foarte saritori. La fiecare cateva minute opreau masini sa verifice daca suntem bine. Nu prea vorbeau engleza asa ca majoritatea sunau si la politie. Veneau si ne lasau apa, chiar daca le spuneam ca suntem ok si nu avem nevoie de nimic. Le mimam ca asteptam masina de remorcare.

Siii cea mai frumoasa surpriza a fsot facuta de un nene care a venit, ne-a adus apa, l-am refuzat ca pe toti ceilalti dar nu s-a lasat pana nu ne-a dat sticla de apa. Ne-a intrebat daca ne este foame, i-am spus ca nu, ca suntem bine… (intre noi fie vorba ne piuiau urechile de foame dar ne era rusine). A plecat si a revenit dupa vreo 10-15 minute. A fost la magazin si ne-a luat si adus de mancare, fara sa ne ceara bani, sa ne cunoasca, sa aiba vreo legatura cu noi. Ne-a lasat mancarea si a plecat imediat. Nici nu am apucat sa ii multumim cum se cuvine.

Extraordinar! Socant! Faith in humanity restored!

Din orele de asteptare povesti sunt multe. Miruna a dat o fuga pentru o radiografie la spate. Bulgarii incercau sa o intrebe cati ani are / data nasterii si faceau asta spunand „Happy birthday”.

La noi la masina printre oamenii care au oprit s-au numarat si 4 indivizi care aratau cel putin usor suspect si care ne-au spus ca urmeaza sa ajunga platforma lor. Lucian le-a spus ca asteptam platforma noastra, ei sustineau ca un strain i-a sunat si le-a spus ca au nevoie de platforma… La cat de fioros aratau, pana la urma, daca trebuia sa luam platforma de la ei, o luam. 🙂

Concluzii: ce e de facut cand ai accident in Bulgaria (cu toate ca nu va dorim).

1. Fiti atenti la detalii si probabil cel mai bine este sa aveti ceva poze / dovezi de la locul accidentului

2. Fiti atenti la schita desenata, cine este vinovat, ce documente oferiti si ce documente primiti inapoi.

3. Grija la ce semnati.

4. Chemati prietenii sa isi piarda ziua de duminica pentru a va aduce acasa :D.

Cam acestea sunt detaliile. Daca am omis ceva intreabti.

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=G-EYVJ26KTP3