• Menu
  • Menu

Mituri la Angkor Wat

Unul dintre miturile de la Angkor Wat spune ca nevasta lui Suryavarman al doilea, care a condus o mare parte din Asia, a inceput sa isi faca griji cu privire la starea de sanatate a regelui. Ea a consultat mai multi specialisti ai vremurilor, chiar vrajitori.

Se zvonea prin cetate chiar ca regina isi dorea de fapt sa gaseasca o modalitate prin care sa il faca pe rege nemuritor. In momentul in care regele a aflat insa a insistat asupra reginei sa se opreasca de urgenta!

Mai tarziu, chiar in acelasi an, in timp ce regele se plimba prin palat (cladirea Bayon din complexul Angkor Wat ), a spus reginei si consilierilor ca totul este nesigur in viata, doar moartea este o certitudine. Astfel s-a hotarat sa isi construiasca mormantul in asa fel incat insusi Dumnezeu sa se simta inspirat. Mormantul este cunoscut acum ca si Angkor Wat.

Oamenii Khmer aveau o puternica inclinatie spre a crede in magie si orice fel de vrajitorie si profetie. Pentru a se proteja impotriva dusmanilor foloseau cea mai puternica vraja a lor in jurul portii de la Angkor Wat. Astfel, toti cei care aveau puteri magice si treceau prin poarta, isi pierdeau abilitatile.

In zilele noastre, regele Norodom Sihanouk nu paseste pe poarta principala in timpul vizitelor oficiale iar poporul spune ca regele are puteri magice pe care nu isi doreste sa le piarda.

Are oare regele puteri supraomenesti? Ce alte mituri la Angkor Wat mai stiti?

Va las sa mai admirati cateva poze de la Angkor iar zilele urmatoare povestim si mai mute :).

cambogia ankor wat siem reap 134 cambogia ankor wat siem reap 136 cambogia ankor wat siem reap 119 cambogia ankor wat siem reap 120 cambogia ankor wat siem reap 121 cambogia ankor wat siem reap 123 cambogia ankor wat siem reap 126 cambogia ankor wat siem reap 128 cambogia ankor wat siem reap 132

 

Povestea continua iar acest articol este scris de pe un superb Samsung Notebook seria 9.

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=G-EYVJ26KTP3