Cu Trenul, Europa

Restaurantul ceasurilor din Praga

Reading Time: 2 minutes

Acum vreo doua luni am vazut un film pe care vi-l si recomand: The best offer. In acest film apare la un moment dat o cafenea cu un design minunat. Minunea face ca aceasta cafenea era situata fix in Praga.

NU o puteam rata! Am eu o chestie cu locurile din filme (vreau sa le vad) si cu cartile – daca apare o carte intr-un film sunt cel putin 50% sanse sa o notez sau sa o retin si sa o citesc! (Pentru mine 50% sanse inseamna mult, uit repede nume si denumiri).

Revenind la povestea acestei cafenele. Am ajuns in Praga, ma invarteam pe langa ceas in prima seara. M-am hotarat ca vreau sa merg sa vad locul, sa stau frumos printre ceasuri, sa imi sorb cafeaua si sa ma gandesc la miliardele de moduri in care timpul trece sau sta in loc (in functie de care parte a usii de la toaleta esti). Ca sa intelegeti. In film cafeneaua arata asa:

the-best-offer-coffee-shop-600x375

Mbineee! Si m-am pus pe mers – nu e prea departe de centru. Vreo 10, poate 15 minute de mers pe jos. Si am mers, si am ajuns mai departe de locurile in care se imbulzesc de obicei turistii dar era foarte dragut.

praga-2-600x402
 Si intre timp, pentru ca aveam activa optiunea travel data de la Orange Romania, am inceput sa caut mai bine pe net. Si am gasit o informatie care imi spunea ca acest loc nu arata deloc asa. Asta m-a cam descurajat dar am vrut oricum sa merg, sa vad cu ochii mei. Daca am fost in prima pizzerie din lume si in locul in care s-au filmat cateva scene din Eat, Pray, Love, trebuia totusi sa ajung si aici!

Am ajuns! Si stiti cum era barul Pivnice U Milosrdných? FOARTE inchis!

Si daca m-as apuca sa fac o afacere, mi-as deschide cafeneaua aia plina de ceasuri in orasul ceasurilor (sau asa e el in mintea mea).

Pana la urma plimbarea nu m-a deranjat deloc pentru ca am ajuns 2 baruri mai jos intr-un loc frumos, plin de localnici unde am citit si baut bere ieftina si buna (1 euro cu tot cu bacsis).

1526255_10151727883326706_1778593687_n

 

Povestea continua iar acest articol este scris de pe un superb Samsung Notebook seria 9. Daca nu va e cu suparare puteti arunca si un ochi pe pagina de Facebook Samsung Romania.

Sharing:

About The Author: Simona

I like to challenge what I think I know! I like to travel for the challenge! I travel because it makes sense. I travel because this is life for me!

6 Comments

 1. Hahahaha….eu acum am ajuns in praga si vroiam sa caut cafeneaua din film !!! …dar am dat de forumul asta :::::))))) hahaha..

 2. Staropramen e doar o bere ieftină, nu neapărat bună.
  Noi ne-am făcut de râs într-o berărie de-a lor cerând Staropramen, cea mai bună bere cehească. 🙂
  Aveam un ghid cu top 10 beri de încercat în Praga, cu Staropramen în capul listei. Când a văzut-o chelnerul a izbucnit în râs.

  Cea mai ieftină pe care am băut-o noi a fost Branik, tot cam așa la un 1 euro.
  Și asta undeva pe lângă Piaţa Venceslas.

 3. Am vazut si eu filmul, insa in urma cu un an, si ma fascinase ultima scena, din acea cafenea. Am investigat “problema” si aflasem ca, de fapt, nu exista in realitate, a fost doar pentru film. Deci, si daca era deschis,s-ar fi putut sa nu arate chiar asa de spectaculos. Bine ca ai gasit o solutie 😉

  1. Pai oricum nu arata asa dar as fi vrut sa merg oricum, ma gandeam ca au poze din ziare sau ceva… dar nope. Inchis, falimentat, mort… 🙁

Your comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *