Asia

De ce sa te muti in Palawan, Filipine?

Reading Time: 3 minutes

V-am povestit de multe ori despre Filipine. Cum am ocazia, BUF, va mai arunc o pastila. Dar nu oriunde in Filipine ci pe insula Palawan, inca nu foarte populata de toti turistii bagaciosi, inca rustica dar destul de bine conectata. De exemplu electricitate exista in principiu doar dupa ora 5, poate si mai tarziu. Mai toate restaurantele insa au generatoare si isi permit sa iti dea si acces la wifi :).

Ma rog, nu asta era scopul.

Palawan este pentru:

 • cei carora le place apa
 • sa inoate
 • sa faca scuba diving
 • sa fie mereu soare si frumos
 • Din fericire insula a fost ferita pana acum de cutremure puternice asadar e si safe

 • Pe insula locuiesc aproximativ 750,000 de oameni
 • Chiria pe luna pentru o casa este undeva la 300 de dolari (nu e rau pentru o insula la ocean)
 • Berea e ieftina, din ce imi amintesc sub un euro
 • Se vorbeste engleza chiar destul de bine
 • Oamenii sunt saraci dar foarte fericit, destul de saritori
 • Casele nu sunt foarte scumpe insa exista tot felul de legi complicate si procedura este anevoioasa

In Palawan am incercat pentru prima data crocodil – nu m-a impresionat in vreun fel si tot aici am simtit poate cel mai puternic sentiment de acasa. In una dintre nopti pur si simplu nu puteam sa adorm si ma gandeam cum as putea face sa nu mai plec de acolo.

Insula nu este un paradis, nu gasesti modele in fundul gol, habar nu am daca exista cluburi de noapte, traficul este ciudat, tuck-tuckurile fac legea, turistii sunt furati la drumul mare, magazinele sunt vechi, exista puncte de vanzare suc gen Tec doar ca sucul iti este servit in punga si cu paiul, strazile si drumurile in insula nu sunt asfaltate. Sa mai continui oare?

Cred insa cu tarie ca, in ciuda tuturor neajunsurilor farmecul locului este suficient cat sa te faca sa iti doresti sa te muti acolo. Inca de cand eram acolo, pe insula, am inceput sa verific casele de vanzare disponibile. Sporadic inca intru pe site-ul acesta. Nu vreau sa ma mut acum acolo. Acum am inca multe de facut si de vazut in Romania si in toata lumea asta. Sper totusi ca intr-o zi o sa imi duc oasele deja batrane catre insula asta si imi voi spune mie: bun venit acasa!

De asemenea mai cred ca insula aceasta este si un loc foarte potrivit pentru a incepe o afacere. Se dezvolta incet dar sigur, este descoperita de tot mai multi turisti si, sper eu, ca nu se va strica in timp!

 

el-nido-d2-12-1024x682 el-nido-d2-22-mica-1024x682 el-nido-d2-40-mica-1024x682 puerto-princesa-palawan-5-1024x682 puerto-princesa-palawan-14-plaja-BM-1024x682

 

Mai vrei motive sa te muti in Palawan?

Povestea continua!

Sharing:

About The Author: Simona

I like to challenge what I think I know! I like to travel for the challenge! I travel because it makes sense. I travel because this is life for me!

10 Comments

 1. Salut ,
  Ai perfecta dreptate in tot ce ai spus , eu am fost anul trecut in CDO cagayan de oro city , sunt foarte hotărât sa ma mut chiar anul asta intenționeaz.
  Buna alegere

 2. Eu in Palawan am ajuns cu avionul pana in Manila apoi cu avionul din Manila in Puerto Pricesa.

  Din ce am cautat pe net nu exista zbor direct, toate sunt cu cel putin o escala. Pentru Puerto Pricesa se gasesc bilete de avion la preturi foarte bune din Istanbul sau Paris. (doar ca trebuie sa mai gasesti bilete la preturi foarte bune si pana acolo).
  Despre Filipine si insula Palawan am tot scris, de exemplu aici: https://lipa-lipa.ro/am-ajuns-in-palawan-filipine-puerto-princesa/, la cald, imediat ce ajunsesem!

 3. Pai si cum se poate ajunge acolo? 😀 Exista zbor direct? Sau zbor catre alta zona + bus/tren + ferry + …?

 4. Cand sa zic hop, ce site fain, m-ai dezamagit “sporatic” cu “propietatile”…. Cum sa te mai cred?

  1. Propun sa ma ierti iar eu o sa corectez. Nu e neaparat o scuza dar de scris scriu de cele mai multe ori la ore tarzii in noapte, dupa serviciu. 😀

Your comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *