• Menu
  • Menu

Transbucegi

De curand mi-a trecut pe la ureche cum ca mai avem un drum la fel de spectaculos ca si celelalte doua. Adica avem asa: Transfagarasan, Transalpina si Transbucegi!

Transbucegiul mai este denumit si Drumul Babelor. Teoretic pana acum trebuia lansat in mod oficial doar ca, la fel ca si in cazul Transalpinei, nu sunt finalizate lucrarile. Exista atat portiuni de drum neasfaltate dar lipsesc parapeti si marcaj.

Cum arata „pe acolo”? Cam asa!

Crucea Caraiman, cea mai inalta cruce din lume amplasata pe un varf montan

Crucea Caraiman, declarata cea mai inalta cruce montana pe un varf de munte din lume. Consider ca este important sa stim lucrurile astea despre tara noastra.

Cum arata drumul?

Transbucegi 2 Transbucegi 3 transbucegi 4 Transbucegi


Cum se ajunge acolo?

Parasiti drumul judetean DN71 cu putin inainte de Cabana Cota 1000. Treceti pe langa Cabana Cuibul Dorului iar in dreptul Cabanei Dichiu drumul coteste brusc la dreapta iar apoi trece direct prin Platoul Bucegi pana aproape de Cabana Piatra Arsa. Cel mai inalt punct este la 1925 de metri.

Pai bine ca l-am descoperit. In weekend mi-a venit ideea sa ajung iar pe la Cheila Rasnoavei care sunt relativ aproape. Poate ne grupam intr-o gasca faina, mai facem un bungee, vedem un Transbucegi, ce spuneti? 🙂

Povestea continua, daca ati fost pe Transbucegi astept sa imi spuneti cum a fost!

Surse foto: pagina de Facebook Transbucegi

 

 

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

6 comments