Prima pe aceasta lista o sa fie binenteles Iran :). Nu stiu exact cum este blocat pentru ca stiu pe cineva care locuieste in Iran, cel putin aparent, si posteaza pe Facebook in mod regulat.
Si nu numai ca in Iran este interzis accesul la Facebook, Youtube si Twitter ba chiar un judecator l-a chemat in instanta pe Mark pentru acuzatii privind incalcarea intimitatii.
Ajung curand, o sa vad cum o sa ma descurc. O sa fie o cura, mai ales pentru ca sunt recunoscuti si pentru viteza mica la internet. Ce este totusi surprinzator este faptul ca presedintele are cont de Twitter.
In China nu ai parte nici de Facebook, nici de Youtube, parca era niste Twitter si niste messenger, pe alocuri si WhatsApp? Nu mai stiu exact. Internetul mergea cu viteza melcului invalid! Inca ma intreb de unde atata forta si rabdare sa stau sa scriu articole. Sper totusi sa ma tin de scris pentru ca e super important sa scriu “la cald”.
Coreea de Nord blocheaza accesul la internet cu totul. Nu are sens sa va mai spun despre asta!
Turcia blocheaza des Twitter, nu e nimic nou nici aici.
Si am gasit acest infografic interesant facut de cei de la www.whoishostingthis.com
Un infografic fain si util si cu privire la modalitatile in care puteti evita sau fenta restrictiile!
Mi-a scapat ceva?
Infographicul nu e 100% accurate. In Turcia a fost o perioada(acum vreo 3 luni) cand au blocat Twitter si Youtube din cauza scandalului de coruptie care viza guvernul. Dupa vreo 2 sapatamani, insa, au fost deschise si acum merge tot(inclusiv youtube)
Si viteza la internet e ca acasa, in Romanica:)
In Turcia? Eu cand am fost anul trecut internetul mergea decent dar nu la fel de bine si repede ca in Romania :).
Si in infografic scrie ca Turcia mai taie din cand in cand accesul. Acum, fiecare cum are noroc :)).
Acum mna, niciodata internetul de acasa sau de la cafenea nu o sa fie la aceeasi viteza ca cel de acasa:)
Ce se intampla interesant aici este ca in zilele cand se anunta proteste se opreste de tot internetul sau metroul in zona in care sunt protestele(ex: Taksim sau Kadikoy)
Salut Simona. Da vad ca te pregatesti! Nu stiu sa iti explic tehnic, dar sunt tot felul de programele care ocolesc filtrele puse de sistem. In Iran, mai ales tinerii acceseaza tot ce au de accesat. Regimul stie si ii mai lasa. Le ingreuneaza doar accesul la lumea de dinafara.
In Vietnam nu am avut nici o problema cu Facebookul, a mers ceas!
Nici eu nu imi amintesc sa fi avut probleme dar mno…
Se descurca pentru ca folosesc VPNs. La CyberGhost avem multi utilizatori din Iran, India si alte tari in care accesul este limitat.
Mai sunt si diverse scandaluri parlamentare, cum a fost in Turcia, in martie cand turcii au ramas fara Twitter si -o parte- din YouTube. Un VPN iti mascheaza IP-ul si-ti ofera unul dintr-o alta tara, avand astfel acces.
Fac cinste c-o licenta pt cand pleci
Perfect!

Yuuuhuuuuu! O sa testez si o sa scriu sa povestesc si altora! In China am aflat ca pot sa “fentez” sistemul insa am considerat ca nu merita si ca pot face o cura de dezintoxicare!
Interesant:-)