• Menu
  • Menu

5 lucruri interesante despre Filipine

Descoperă 5 lucruri interesante de știut despre Filipine. Prima țară din Asia de Sud Est în care am aterizat acum 5 ani când ne-am dat demisia și am plecat în lume.

Am petrecut 3 luni acolo, pe insula votată 3 ani la rând drept cea mai frumoasă insulă din lume, Palawan. Însă Palawan este doar una dintre cele peste 7600 de insule din care este format arhipelagul Filipine. Da da, 7641 de insule mai exact, din care doar vreo 2000 sunt populate, restul neavând nici măcar un nume oficial. Dacă ai vizita câte una pe zi, ai avea nevoie de 21 de ani să le vezi pe toate!

Asta și muuulte alte informații interesante despre Filipine în acest video. Știai de exemplu că Filipine este singura țară din lume (în afară de Vatican) unde nu este posibil divorțul?

5 lucruri interesante despre Filipine

Am scos de la naftalină și parte din fotografiile făcute în Filipine, deci nu pot să nu vă las câteva și în acest articol.

Găsești și mai multe fotografii și alte informații în categoriile Palawan și Filipine.

Alte fun facts despre Filipine

  • Există insule populate, dar atât de izolate încât ajung acolo maxim 30 de turiști pe an și au obiceiuri total diferite față de restul țării. De exemplu în Batanes, atunci când cineva construiește o casă, un puț, ceva, vecinii vin să îl ajute fără să pună prea multe întrebări și fără să accepte nimic în schimb. Știu că se pot baza și ei la rândul lor pe ceilalți, fără să ceară ajutor, atunci când o să fie nevoie. Viața pe insulă este cu siguranță altfel.
  • Manila este și unul dintre cele mai periculoase orașe din Asia. Noi am trecut de multe ori prin capitală, dar de fiecare dată doar în escale, furnicarul de oameni nu ne-a făcut să ne dorim să îl explorăm neapărat. De exemplu în 2020 este pe locul 7 din topul celor mai periculoase orașe din Asia.

Sperăm să îți placă acest video în care descoperi mai multe informații interesante. Dacă ți-a plăcut nu uita să te abonezi, să bifezi clopoțelul și să îi dai un share. Ne vedem și pe Instagram sau Facebook.

Aveți grijă de voi! Ai fost în Filipine? Ți-a plăcut? Știai lucrurile astea?

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.