• Menu
  • Menu

Ce e de facut in Filipine? – Ponturi pentru Batanes

Februarie 2016 se apropie si aproape ca nu imi vine sa plec oriunde altundeva. Visez la Filipine de vreo 3 ani, visez la senzatia aia de – e aproape cel mai bine si mai frumos de pe lume. De data asta o sa fie clar cel mai bine si cel mai frumos. Si n-am rabdare. Caut pretexte să mai citesc puțin despre Filipine iar cel mai bun pretext este chiar articolul ăsta!

Ce sa vezi in Filipine?

Clar Palawan. Nu am dubii! Trebuie să îl treci pe listă rapid, până nu își pierde farmecul. Oricum peisajele sunt atât de minunate încât o sa ramai fascinat.

Daaar în afară de Palawan și cred următoarea cea mai tentantă destinație pentru mine esteeee, esteee (vai ce comoară ascunsă am găsit) –


 

Batanes

În fiecare an ajung aici aproximativ 30 de turiști! 30, într-un an! Wow! Mintea mea s-a oprit în loc pentru un rând de aplauze!

Batanes reprezintă o grupare de insule ferite de ochii lumii, mai aproape de Taiwan decât de Filipine și este una dintre cele mai remote zone din țară!


Arhipelagul s-a format în urma erupției vulcanului Iraya iar din cele 10 insule din apropiere doar trei sunt locuite. Cei mai retrași sunt locuitorii din Itbayat iar datorită izolării lor zona păstrează tradiții și obiceiuri vechi și diferite.


 

Cum ajungi in Batanes

Cea mai bună modalitate este zborul! Atenție însă, în această zonă zboară doar două companii aeriene iar prețurile sunt destul de mari! Trebuie să aterizați în Basco iar eu am încercat o simulare pentru data aproximativă când aș vrea eu să ajung acolo din Manila. Doar biletul Manila – Basco este în acest moment 120 de euro.

 

Uite așa am mai adăugat niște bilete de urmărit! bilete de avion manila - basco batanes

Despre Batanes și cum se ajunge acolo eu am mai citit pe wikipediaaici si aici.


Sunt curioasa – ai merge aici?

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.