Europa, Travel Stuff

De ce nu prea călătoresc în luna August

Reading Time: 3 minutes

Atunci când am început să mă plimb mai mult (să nu credeți că am călătorit așa de mult de mică, fie aveam rău de mașină, fie îi era frică mamei să mă lase în tabere și mai știu eu ce alte situații speciale apăreau), am făcut și eu greșeala asta! Fix în perioada asta m-am aruncat și eu să plec (sezonul concediilor) și pe unde? Prin Europa, Parisul văzut de Sfânta Maria. Nu vă puteți imagina hoardele de oameni în pelerinaj pe la obiectivele turistice!

Să revenin și să o luăm pe rând. De ce nu prea călătoresc în luna August

1. Aglomerația. Este motivul principal și sursa majorității relelor dintr-o vacanță!

Este atât de plin peste tot, sunt atât de mulți oameni încât îți este foarte greu să și respiri, nu mai spun de văzut ceva! Cum ești acolo și tu ești parte din problemă așa că parcă nici nu ai dreptul să te plângi! Tocmai pentru a evita să mă plâng evit să mă duc prea departe sau în locuri prea aglomerate!

paris-Simona-Stanescu

2. Prețurile

Aproape oriunde e sezon de vârf iar prețurile sunt și ele ca atare. Exemplu simplu – dacă la începutul verii porumbul fiert costa 2 lei, acum (de multe ori chiar trecut fiind) costă 4. Deci dublu. Regula asta se aplică de la mâncare și până la cazare, uneori sau de multe ori și la transport.

Aha: deci cum s-ar spune și foarte aglomerat și scump? Interesant!

3. Timpul

Pentru că e aglomerat cozile par să nu se mai termine. O să dau exemplu tot Parisul. Când am fost eu erau cozi la turnul Eiffel de 5 ore si chiar mai mult pe a urca, erau sold out toate fast pass-urile pentru următoarea săptămâna, primul bilet disponibil era la 4 zile după ce as fi plecat eu din Paris și oricum coada era și aici de vreo două – trei ore! DOUĂ ORE? PE FAST LANE ȘI BILET MAI SCUMP?

Aglomeratie-paris

 4. Ambuteiaje

Peste tot dar absolut peste tot fiind aglomerat e normal să fie și accidente și inclusiv ambuteiaje, drumuri blocate, etc! Este imposibil să nu dai și peste asta. Pentru România nu este neapărat o soluție, însă dacă vreți să călătoriți vara în Europa mie trenul mi se pare cea mai bună soluție!

drum-Paris

5. Temperaturile

În mari păți din Europa este posibil să fie EXAGERAT de cald. Bine, nu a fost cazul pentru mine și Amsterdam (unde am fost pe final de Iulie și început de august). Dacă este prea cald și e și aglomerat și scump și stai și în ambuteiaje cu siguranță nu o să fie cel mai plăcut concediu al tău.

Acum nu trebuie să puneți în aplicare într-un mod mai catolic decât Papa. Mă învârt și eu (și încă destul de mult) în luna august. Doar ce vă spuneam de Amsterdam, merg la mare, la munte, încerc doar să evit să plec prea departe sau în locuri foarte turistice.

Aș vrea să știu și părerile voastre pro și contra!

Poți să mai citești și despre bugetul de călătorie.

Travel & love, love to travel! 

Sharing:

About The Author: Simona

I like to challenge what I think I know! I like to travel for the challenge! I travel because it makes sense. I travel because this is life for me!

2 Comments

 1. Hmm… eu numai în august am fost în concediu in ultimii ani. Doar anul acesta am facut excepţie, cu sfârşitul lui iulie.
  Dar, în acest iulie, m-am confruntat cu aceleaşi probleme despre care vorbeşti tu: aglomeraţie pe şosele (România e campioană, în orice lună); dar nici Ungaria şi Croaţia n-au făcut excepţie; cozi la obiective am tras de mama-focului – în România sau în afară; căldură am prins rău de tot, chiar 40 de grade în apropiere de Cheile Turzii.
  Dacă e să iau exemplul personal, în august am găsit mai puţină aglomeraţie la cazare, mai puţină căldură (chiar frig, pe alocuri) decât în iulie.
  Despre preţuri… nu ştiu ce să zic… eu una stau la pensiuni fără pretenţii…
  Aşa că tot luna august rămâne preferata mea în materie de călătorii 🙂

  1. De cele mai multe ori depinde si unde calatoresti. Pentru Europa luna august mi se pare horror si vorba ta, nici cu Iulie nu imi e rusine. In Amsterdam la Anne Frank erau 3 strazi de coada, pe ploaie… 🙂
   Facem schimb de experiente si poate gasim cele mai bune perioade pentru a merge in anumite locuri.

Your comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *