• Menu
  • Menu

Ne vedem la HipTrip

Și nu accept un refuz, să vă fie clar! Este probabil cel mai tare eveniment al anului!

Știu, știu, pe unii vă pasionează peste măsura moda, pe alții muzica electronică, pe mine chiar mă atrag documentarele și mai ales cele de călătorie! Iar cum anul ăsta focusul la HipTrip este pe India, cum aș putea să lipsesc tocmai eu din ecuație.


 Ce este HipTrip

Este primul festival din România în care este vorba de filme de călătorie! Și nu e doar pentru călătorii nebuni, e pentru toată lumea. Aici ai ocazia să asculți cele mai nebunești povești, aici ieși pe bune din casă, experimentezi și te distrezi. Nu e vorba nici doar despre filme, workshop-uri și ceva bloggeri nebuni de călătorie, regizori și alți oameni deschiși.

Hiptrip2015


 Când se întamplă HipTrip?

Anul acesta între 8 si 11 octombrie la cinemateca Eforie și cinema Union.

Biletele pentru fiecare proiecție costă 13 lei și ai la alegere între 25 de filme din 10 țări. Mai multe detalii găsiți pe site-ul HipTrip.

Filmul de deschidere – In Transit


Nu știu câți mai țineți minte prin Iran chiar am filmat o grămadă și încă nu am renunțat la ideea de a face totuși ceva cu materialul. Lucrăm, doar că un documentar nu e așa, ceva foarte ușor de făcut. Trebuie să te pricepi la destul de multe lucruri. De la filmat până la scenariu și editare. Nu ar strica nici un personaj sau mai multe care nu se sfiesc să apară în fața camerei!

Tocmai din acest motiv tot respectul meu pentru multe din documentarele de travel! Și voi ați văzut câteva care v-au lăsat cu gura căscată, multe dintre ele făcute de oameni foarte foarte talentați sau cu multă experiență! Oricum, îți trebuie ceva din amândouă!


Focus India la HipTrip

Pe perioada festivalului vom avea parte de șase filme cu și despre India.

  • doua documentare in avanpremiera: „Hit the Road: India” și „Go Ganges!
  • doua productii indiene, „Highway” și „Barefoot to Goa
  • doua filme de fictiune ce completeaza sectiunea: o productie Spania-Romania – „Noaptea vine in India / Anochece en la India” și „The Second Best Exotic Marigold Hotel„.

Pe mine trailerul de la Hit the Road m-a facut foaaarte curioasă! Este o aventură pusă foarte bine pe film, cu scene de viață pe bune din India surprinse! Foarte talentați băieții și aștept cu nerăbdare să văd filmul și să îi cunosc pe ei. Oare pot să cer o avampremieră? Sunt foarte curioasă!

Și ca să vin în completarea celor de mai sus cu oamenii interesanți, dacă participați la workshop-ul „Next Destination: India” îi veți cunoaște pe frații Gor și Mushegh Baghdasaryan, regizorii filmului “Hit the Road: India” dar și unul dintre protagoniști – Richard Gazarian. Puteți interacționa cu ei fie în cadrul acestui seminar despre atracțiile și lucrurile mai puțin știute din India, dar și la finalul proiecției de film.


Secțiunea Exploratorii

Este un alt element de atracție al festivalului. Cinci super filme s-au aliniat aici.

  • Between Snow and Stars
  • Wild – cu Reese Witherspoon – mie chiar mi-a plăcut mult filmul
  • Exploratorul
  • Karun

Le găsiți pe toate aici!

Să știți că vă mai pregătesc niște surprize cu HipTrip, dar nu vreau să dezvălui tot așa rapid! Ne vedem pe acolo, da?

Travel & love, love to travel!

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.