• Menu
  • Menu

Pe unde să călătorești în Europa în funcție de anotimp

Lucrez la seria asta de ceva vreme și speram în primă fază să pot face doar un rezumat pentru informațiile astea și să vi le prezint pe toate într-un singur articol, pentru tot globul. Până la urmă o vom lua pe rând. Azi Europa în funcție de anotimp.

Când și spre ce țări să te îndrepți în funcție de sezon, câteva recomandări de țări în care să schiezi și să nu îți lași portofelul.

Europa este foarte vastă și cuprinde regiuni și climă total diferită dintr-o parte în alta. Cu toate astea există câteva „reguli” pe care le puteți urma.

Care sunt cele mai bune perioade pentru călătorii în Europa?

Acum ceva vreme vă spuneam că mie nu prea îmi place să călătoresc în luna august. În principiu pentru Europa sezoanele sunt următoarele

Iunie – Septembrie – sezon de vârf

Noiembrie – Martie – extrasezon

Aprilie – Iunie și Septembrie – Octombrie – presezon (probabil una dintre cele mai bune perioade pentru călătorii). Unele orașe – Barcelona și Amsterdam de exemplu nu prea mai au extrasezon. Foarte mulți turiști se perindă pe străzile lor tot anul!


Iarna este probabil una dintre cele mai puțin aglomerate perioade, cu toate că târgurile de Crăciun din Europa încep să atragă din ce în ce mai mulți turiști. Dacă vrei să eviți aglomerația și din cauza asta călătorești iarna, nu pleca de Crăciun în Viena – de exemplu. (cu toate că este foarte foarte frumos).

Tot iarna sunt destul de ocupate și aglomerate și locurile în care se schiază!

Dacă te pasionează sporturile de iarnă poți încerca și alte țări (mai puțin celebre pentru schi), de exemplu Slovacia, care este mult mai ieftină decât Austria de exemplu. O altă variantă bună este Bansko – la vecinii bulgari. Alte țări recomandate ar fi Cehia și Polonia.


În presezon – primăvara și toamna ți-aș recomanda să mergi spre Croația, Italia, Grecia, sudul Franței, Spania, Turcia, Islanda sau Portugalia.  O să descoperi nu doar zone minunate, dar o să ai ocazia să simți mai mult comunitatea locală, să te bucuri de peisaje și de ceva mai mult spațiu.

Portugalia plaja toamna

Simona Istanbul


Extrasezonul cred că e Raiul călătorilor. Da, pe mulți ne deranjează mulțimile, cozile, perioadele lungi de așteptare. Preferăm să fim la birou vara și să ne luăm vacanță mai târziu sau puțin mai devreme.

În extrasezon sunt minunate în continuare – Parisul, Barcelona, coasta Amalfi si Cinque Terre, Veneția, Capri, Napoli, Norvegia (mai e cea mai însorită lună din an), Portugalia, Dublin, Berlin, Viena și piețele de Crăciun, Cehia.

În sezon m-aș îndrepta spre Scoția, Austria, puțină Elveția, Bordeaux, Bled, chiar și Macedonia, dar nu m-aș aventura spre aglomeratul Muntenegru.

Dacă vrei să mergi spre țările nordice eu aș merge în sezon, vara, când e cald și bine. Nu știu cât de aglomerat e Oslo în mijlocul verii, dar cu siguranță este mai cald decât iarna!


Tu ce recomandări pentru călătorii în Europa ai?

 

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

9 comments