• Menu
  • Menu

Motive pentru care iubesc Asia

Iubesc Asia pentru multe lucuri. Pentru ca desi uneori te copleseste, oamenii sunt buni si saritori. Cel putin majoritatea. Pentru mancarea aromata, sucul din trestie de zahar, maimutele si toate animalele libere pe care ai sansa sa le vezi aici! Hai sa vedem de ce eu iubesc Asia.

Peisajele

Wooow! Apoi și mai mult WOW! Deșert, palmieri și plante de tot felul, legume, fructe! E o nebunie! Lagune, corali, temple străvechi in mijlocul junglei!

Polonnaruwa Sri Lanka-19_1024x578

yazd and Chak Chak-109_1200x800

sri lanka day 4-326_1600x903

Iubesc Asia iar la fiecare intalnire cu ea ma face sa o iubesc si mai mult!

Poveștile mele din Asia le găsești aici. Sri Lanka, Iran, India, găsiți niște sfaturi utile de călătorie și aici și dacă ai întrebări te descurci să dai de mine!

2. Mancarea

Picantă, aromată, cu multe legume! Găsești clătite cu legume, gogoși cu legume, de toate cu legume și foarte gustoase! Iar mie îmi plac foarte mult legumele! Și mult pește proaspăt și ieftin.

Beijing 32 mancare

Beijing 33 mancare

Temperatura

E cald și e bine! De preferat undeva în Asia cu acces la o băltoacă. O lagună, un râu, ocean, ce vreți voi. Nu are sens să fie foarte cald afară și să stai într-un oraș aglomerat. Așa văd eu lucrurile!

el nido laguna 2

Apus Sri Lanka Unawatuna -7_1200x800

Agitația!

Este o agitație foarte mare, deseori mulți oameni peste tot, multi copii ! Nu ai cum să te plictisești!

India Varanasi rasarit-347_1200x800

India Jaipur-1_1200x800

India (7 of 40)_800x533

India (2 of 40)_800x533

Oamenii

Până acum pe mine asiaticii m-au uimit cu prietenia lor! De la iranieni care sunt pe departe cei mai săritori oameni, până la filipinezii mereu cu zâmbetul pe buze! Nu o să auzi că nu se poate! Chiar dacă nu se poate!

Honda bay filipine 13

Sălbăticia!

La propriu. De la Sri Lanka unde am trecut cu autobuzul pe lângă elefanții de pe marginea drumului, până la Filipine unde peștii sunt mereu pe lângă tine în apă, India cu maimuțele și vacile iar lista poate continua.

hona bay filipine 15 India Varanasi rasarit-388_1200x800

India (73 of 117)_800x533

Bugetul

Asia este un Paradis pentru călători. Cu prețuri mici poți să îți faci de cap! Zborurile în Asia sunt și ele destul de ieftine, cazarea, masa! Comparat cu Europa. Nu mai spun nimic de Australia sau Noua Zeelandă, destinații mult mai scumpe.

Diversitatea turiștilor

M-am plimbat ceva vreme atât prin Asia cât și prin Europa. Nu îmi e clar încă de ce în Europa intrăm mai greu în vorbă unii cu ceilalți, cert este că în Asia oamenii sunt mai deschiși la discuții. Astfel am cunoscut tot felul de oameni, de pe peste tot din lume, cu tot felul de povești! Un Australian ieșit la pensie în Laos, un cuplu de olandezi, căsătoriți de câțiva ani, în Iran. Și mulți alții!

roadtrip in iran-146_1280x853

persepolis Iran

Iran 1-186_1600x1067

În Asia ești ca într-o tabără internatională! Și uite așa, în timp ce călătorești și vezi o bucată de lume, cunoști tot mai multe lucuri despre ea!

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.