• Menu
  • Menu

Turnurile Petronas – Kuala Lumpur

Poposim iar în Malaezia, Kuala Lumpur, pentru povești despre turnurile Petronas! V-am spus că am o prietenă în Kuala Lumpur iar asta m-a mobilizat și m-a determinat să recuperez și eu cu poveștile, pozele și ce trucuri am mai învățat și eu pentru destinațiile respective. În perioada următoare să vă așteptați la câteva postări din Kuala Lumpur și Singapore!

Mergând prin oraș ți se ivesc turnurile Petronas de după colț. Și dacă e noapte clar o să te uimească! Eu nu sunt mare fană a clădirilor, dar turnurile astea mi-au plăcut mult de tot! Cred că mai mult decât Taipei 101.

Turnurile Petronas Kuala Lumpur-5_1200x800

Turnurile Petronas sunt atât de importante și emblematice pentru că au necesitat foarte mult efort, într-un timp destul de scurt. Au fost construite între 1995 și 1988. Doar trei ani! Au 88 de etaje și înălțimea de 452 de m.

Sunt cele mai înalte turnuri gemene, au cea mai adâncă fundație din lume și cea mai înaltă pasarelă. Nici nu mai are sens să vă mai obosesc și cu alte detalii despre ele. (din ce sunt făcute și cât cântăresc de exemplu).

Ce ar mai fi interesant de știut despre turnurile Petronas este faptul că până în 2004 au fost cea mai înaltă clădire din lume.

Turnurile Petronas Kuala Lumpur-8_1200x800

Turnurile Petronas Kuala Lumpur-15_1200x800

Turnurile Petronas Kuala Lumpur-19_1200x800

Turnurile Petronas Kuala Lumpur-24_1200x800

Pro Tip

Dacă  nu ți-ai făcut rezervare din timp sau nu vrei să stai la coadă, peste drum de turnuri există Sky-bar-ul Traders! Atmosferă drăguță, cocktailuri la prețuri aliniate pieței (țin minte că era 10-15 euro un cocktail sau pe acolo) .

Din Sky Bar te poți bucura de un super view, atât pentru turnuri, dar și intrarea din fața lor!

Turnurile Petronas Kuala Lumpur-37_1200x800

Turnurile Petronas Kuala Lumpur-39_1200x800

În Kuala Lumpur umezeala mi s-a părut destul de mare. Se pare că doar eu am impresia asta (am mai vorbit și cu alți oameni), mie orașul mi-a mirosit a pepene stricat. Era un miros dulce, a stricat în majoritatea locurilor pe unde am fost. În rest mi s-a părut destul de curat orașul, verde și nu prea poluat (așa cum mi-l imaginam). Au și trecut câțiva ani de când am fost. Poate lucrurile s-au mai schimbat între timp!

Distracție plăcută dacă ajungeți în zonă!

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 comment