• Menu
  • Menu

Citat de călătorie pentru un weekend bun (5)

E weekend iar eu îți aduc un nou citat de călătorie! Pentru azi am pregătit un citat din Mark Twain și tradus / adaptat de mine (nu tocmai poetic).

Peste ani o să regreți mai mult lucrurile pe care nu le-ai făcut, decât cele pe care le-ai făcut! Nu îți fie frică și călătorește dacă asta îți dorești să faci!

Varianta originală

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn’t do than by the ones you did do. So throw off the bowlines. Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Discover.

Și cum mă simt înțeleaptă m-aș arunca să îți spun că citatul nu se aplică doar pentru călătorii. Fă lucrurile pe care îți dorești să le faci! Încearcă să o faci cu tot sufletul. Altfel o să ajungi plin de regrete și de frustrări.

Știu multe persoane care ar fi vrut să facă alte lucruri, sau altfel. Persoane care acum regretă că le-a fost prea frică, nu au avut curaj, nu au avut încredere că pot.

Și nu-i păcat să te intrebi dacă puteai să faci un lucru? Mai bine descoperi efectiv dacă poți sau nu. Despre orice ar fi vorba eu te sfătuiesc totuși să nu faci lucruri nebunești fără să ai un plan.

Dar la naiba, fă planul, ține-te de el, fă lucrurile pe care le visezi. Dacă nu merge sau descoperi că nu îți place, măcar poți trece liniștit mai departe. Nu rămâi cu întrebarea – ce ar fi fost dacă!

O viață frumoasă, cu cât mai puține regrete să avem toți! Pentru că eu cred că astfel am putea să avem și o lume mai bună!

Găsești aici mai multe citate de călătorie!

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.