Coborâm din tren și urcăm în bucătărie. Prima stație este un burrito vegetarian.
Într-o călătorie tot ce ține de olfactiv și gustativ este aproape la fel de important ca lucrurile care țin de tactil și vizual! De câteva luni bune îmi tot place să mă plimb și din bucătăria proprie prin jurul lumii. Rețete de cele mai multe ori lejere, să nu mă supere sau streseze că nu mi-au ieșit.
Am pentru voi recomandări de cheescake (super rapid și fără coacere) și lava cake, burgeri vegetarieni. Prima „rețetă” (îmi e rușine să îi spun așa) postată de mine o să fie despre cum să faci un burrito vegetarian.
Te oprești la magazin și cumperi următoarele ingrediente (poți să iei și alte lucruri care crezi că ar merge, go nuts)!
- 2 avocado
- Salată verde
- O cutie de porumb
- O cutie de fasole rosie
- Lipie / tortilla (sau faci tu dacă ai răbdare)
- 1 lime (dacă îți place mai acru poți pune mai mult)
- Roșii (eu iarna prefer roșiile cherry)
- O ceapă (poți pune și ceapă verde)
- 2 căței de usturoi
- Orez
- Sos chilli
- Busuioc și ce alte ierburi mai preferi.
Din ingredientele astea ies vreo 4-5 burrito
Pregătește toate bolurile pe care le ai prin casă!
Poți să pui orezul la fiert. Până se face el, termini și cu restul.
Începi să faci sosul guacamole. Roșiile le tai mărunt (noi am pus vreo 7-8 roșii cherry) și le amesteci cu avocado, trei sferturi de zeamă de lime și jumătate de ceapă. Le amesteci bine (pentru că nu era cel mai copt avocado l-am făcut cu robotul de bucătărie). Am mai pus și o linguriță de piper.
În alt bol pune porumbul și restul de lime rămas de la guacamole. Sau dacă vrei mai acru, poți să mai adaugi lime.
Într-un bol speli și pui salata. În altul orezul fiert. În altul poți să pui roșii tocate si extra ceapă.
Într-o tigaie pui fasolea roșie cu verdețurile preferate, 2 căpățâni de usturoi (taiat mai mic in principiu, depinde cum îl preferați) și ulei de măsline (după gust, vreo două linguri). Eu le stropesc și cu sos de chilli. Le lași să se încălzească puțin și gata treaba!
Poți să încălzești puțin la cuptor tortilla / lipia.
Pentru că îmi place să mănânc foarte picant eu pun sos chilli și pe lipie, presar câteva picături și între straturi, mai ales peste guacamole. Este o senzatie plăcută de foarte picant stins cu sosul răcoros!
Ne-a plăcut atât de mult încât e a doua seară când facem! Combini după bunul plac! Poftă bună!
(și să nu faceți ca mine, să mâncați la 11 noaptea)
Update: am descoperit sosul Hot Gipsy care merge de minune in combinație! Eu mănânc foarte picant, doar că, așa cum se prezintă și sosul, Hot Gipsy nu e doar picant, ci e și aromat! Spre deosebire de alte sosuri spicy, acesta are și aromă de roșii! E super bun, vă spun!
Leave a reply