• Menu
  • Menu

Cele mai dificile lucruri de facut înainte de plecare

V-am facut o lista de lucuri de stiut / la care sa va ganditi inainte de a pleca in lume. Nu am vorbit insa prea mult despre partea psihica, despre ruperea corzilor de sustinere: familie, prieteni si job.

Despre plecarea si ideea noastra in prima faza au stiut foarte foarte putini oameni. Nu voiam nici noi sa ne aruncam cu capul inainte si sa fim siguri ca ne tinem de plan. V-am spus deja ca aproape m-am razgandit la un moment dat.

Eu am lasat lucrurile grele la final. Dupa o vreme in care chiar parea ca ne tinem de treaba am inceput sa povestim tot mai multor oameni.

Ne imaginam si noi ca reactiile o sa fie din cele mai diverse. De la incurajari si pana la „auleu cum sa faceti asta”. Una peste alta nici una din cele doua extreme nu ne putea influenta.
Pana la urma noi suntem cei care trebuie sa se descurce si sa facem sa functioneze.

Pentru mine a fost greu sa le spun colegilor de munca si mai ales Dianei, unul dintre cei mai faini oameni cu care am lucrat. E greu mai ales cand in ultima ta zi colegii se urnesc sa iti faca cel mai frumos si cel mai gustos tort ia ea, draga de sefa mea, a purtat un tricou cu mesaj de incurajare :).

received_10153164557171706
Nu ne-a fost usor sa ne despartim, dar i-a fost usor sa inteleaga ca vrem sa facem asta, fie doar ca sa ne-o scoatem din sistem.

Mai apoi pentru mine a mai fost cel mai si cel mai greu sa le spun alor mei. Familiei. Ma asteptam sa li se para o idee nebuneasca, e si normal, imi vor binele si m-ar vrea mereu protejată sub un glob de sticla.

Nici despartirea la aeroport nu a fost usoara. Ai mei inca nu intelesesera clar si cred ca nici acum nu au inteles. Mama inca ma intreaba zilnic despre intoarcere, cu toate ca tocmai am plecat.

Totusi daca am inteles ceva pana acum este ca nu poti sa ii faci fericiți pe toți si cel mai bine este nici sa nu incerci. Oricum nu o sa iti iasa si oricum pe parcurs asa cum altii o sa te dezamageasca pe tine (constient sau nu) si tu o sa dezamagesti la randul tau,

Dar asa cum spuneam si mai sus. Indiferent de susținere sau nu, noi suntem cei care isi fac alegerile. Daca ai sta sa iti traiesti viata si alegerile in functie de parerile tuturor celor din jur, probabil nu ai ajunge niciodata si la o concluzie.

Si nici in locuri ca astea!

received_10153164574896706
received_10153164574931706
received_10153164574911706

Asa ca: Travel & love, love to travel! Sau orice va face pe voi fericiti!

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.