• Menu
  • Menu

Călătorește! Chiar și după atentate!

În ultima perioadă se pare că lumea se zbate între tot felul de tragedii. Unele mai mici, altele mai mari, toate la fel de devastatoare pentru cei care au avut ghionul să fie în locul nepotrivit, la momentul nepotrivit. Mi se pare trist și cutremurător! Ce fel de oameni pot face așa ceva și mai ales în numele religiei? Dar nu despre asta o să scriu azi!

Dacă ne învață ceva ultimele atentate este că violența poate apărea oriunde. Fie că vorbim de o stație de metrou, un aeroport! (Care se presupune și că e extrem de sigur), în săli de concerte, malluri sau chiar pe plaje sau hoteluri destinate turiștilor.

De ce să nu îți anulezi biletele de avion?

Pentru că la fel de ușor ți se poate întâmpla acasă. Dacă biletele tale nu sunt în zone periculoase, de conflict, cu atât mai mult nu ai de ce să îți faci griji pentru vacanța ta!

Poate ți-as recomanda să cântărești mai bine destinațiile spre care să te îndrepți! Dar nici despre ce destinații cred eu că sunt sigure nu o să scriu azi.

Vreau să scriu și să vorbim despre călătoritul in vremea atentatelor. În zilele noastre încă traversăm una din cele mai calme perioade ale planetei. Avem cele mai puține razboaie, cele mai puține victime și probabil cele mai multe posibilități de de a trata boli.
Granițele sunt mai deschise ca niciodată până acum și sper să rămână așa in continuare!

Iar atentatele recente… chiar ele ne învață că nu ai cum sa controlezi multe din lucrurile care se întâmplă sau se pot întâmpla! Da! Lumea poate să fie un loc violent, un loc haotic, dar ca cele două fețe ale unui ban, lumea este deopotrivă un loc plin de bunătate, generozitate, căldură!

Ar fi păcat să pierzi experiențe înălțătoare iar terorismul să își atingă scopul: să ne panicheze, să ne sperie, să ne țină închiși în case.

Și un alt lucru la care să te gândești: cand ai fost jefuit în autobuz te-ai gândit ca lumea e periculoasă și ca nu trebuie să mai călătorești?
Când  (încă) un puști a făcut ravagii cu o semi-automata intr-o sală de clasă te-ai gândit sa nu mai vizitezi America pentru că au prea multe arme pe străzi?

În ciuda tuturor tragediilor, viața continuă! Și e păcat să te oprești din descoperit.
Mai ales că dincolo de granița o sa descoperi (probabil uimit) că marea majoritate a oamenilor sunt chiar de treabă, au tot două mâini și două picioare, plâng din motive asemănătoare cu motivele pentru care plângi și tu! O să descoperi că ne asemănăm mai mult decât ne deosebim!

Dincolo de graniță o sa descoperi oameni ca și tine, indiferent de culoarea sau rasa lor.

Pana la urmă călătorim nu doar pentru peisaje si tradiții, cred că o mare parte din călătorit o reprezintă oamenii culturilor respective pe care ai ocazia să îi cunoști!
Și tocmai oamenii pot să te facă să ajungi cea mai bună variantă a ta.

Să nu ne baricadam în case încă, să nu ne panicam si mai ales să nu generalizam.

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.