• Menu
  • Menu

Riscuri la care te expui uneori când călătorești – virusul Zika a ajuns și în Thailanda

Pe cât este de plăcut să descoperi culturi și oameni noi pe de o parte, pe atât de multe riscuri pot exista.

Uneori suntem conștienți de ele, alteori realizăm brusc la ce e posibil să ne fi expus.

De exemplu Mihaela Noroc povestea într-o postare pe Facebook despre cum s-a trezit în mijlocul nopții cu un vierme intestinal care s-a hotărât să iasă. Și a ieșit prin gură. Nu știu dacă pot să mă gândesc la ceva care să mă facă să îmi fie scârba mai mult, decât un vierme de 20 cm ieșind curios prin gura sau chiar nasul meu!

Nu intenționez să vă fac să nu mai călătoriți. Dar cum vă povestesc de bune, vă povestesc și de rele. Fie că sunt trăite de mine, fie că am auzit de ele de la alții!

Și de la ce a pornit tot articolul ăsta? Stăteam la cafea de dimineață și făceam puțin research pentru o cititoare care dorește să călătorească în Thailanda, dar dorește să facă un copil anul ce vine. Între timp, de când am scris și m-am documentat despre virusul Zika, pare că acesta s-a extins și în Thailanda, Laos și Europa! (eu am citit puțin despre asta aici, aici și aici.

Eu sunt deliciu pentru lighioanele ciupitoare. Furnici și tânțari deopotrivă. Mă dau și m-am dat cu spray de toate felurile, dar tot reușesc ei să găsească câte o zonă lipsită de protecție și să mă ciupească. Cred că grupa de sânge este vinovată.

Așadar, după câte mușcături de țânțari am avut în luna aceasta în Thailanda, în timp ce îmi beam liniștită cafeaua am realizat că, probabil, dacă și când o să îmi doresc să fac un copil, ar fi bine să fac multe multe investigații.
Notă – virusul Zika este unul dintre cele mai ușoare, îl poți contacta și fără să îți dai seama neapărat. Dar vine cu efecte secundare pe termen lung pentru femeile care au fost infectate, s-au tratat, dar au făcut copii. Bebelușii fiind cei afectați de malformații grave în zona capului.

the illness is usually mild with symptoms lasting for several days to a week after being bitten by an infected mosquito. People usually don’t get sick enough to go to the hospital, and they very rarely die of Zika. For this reason, many people might not realize they have been infected

Nu este o tragedie, interdicția de doi ani de a face copii nu este nici ea, dar doi ani pot să fie o perioadă lungă de timp și dacă doar călătoriți și vreți să vă simțiți bine și să stați relaxați în vacanță vizita la medic este OBLIGATORIE!
Mai ales dacă intenționați să călătoriți în locuri exotice și plănuiți să faceți un copil în perioada următoare!

Oare eu voi avea voie în următorii doi ani să fac un copil? (wooo, nu am nici un plan, acum, după ce am citit iar articole despre Zika cu atât mai puțin)!
Poza via shutterstock

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.