• Menu
  • Menu

Călătorești în Europa? Atunci spune cu noi Bye Bye Wifi! (P)

Ce ușurare! Să îți iei la revedere de la wifi-ul și așa prea încărcat de la hotel, bistro sau orice alt local!

Călătoriile mele prin Europa erau deseori și o alergătură după Wifi, că mno, cine își permite să arunce cu mulți euro pe un giga și câteva zile de călătorie?

O să încep cu două povești amuzante. Una îl include și pe Pandutzu, undeva de mult, prin 2009 când am făcut o excursie în Viena. După deja câteva zile în care am avut internet doar cu țârâita, prietenul nostru a găsit wifi gratuit la un magazin de telefoane, drept și prin urmare s-a lipit de ușa lui în timp ce noi, restul grupului de opt persoane îl așteptam deja cam enervați. Am râs și când ne întâlnim încă mai râdem pe subiect. „Băi Pandutzu, îți mai amintești cum sprijineai intrarea din magazinul Apple din Munchen, buhahahaaa!”

Ei, în 2009 râdeam eu de amicul meu că sprijină magazinele, dar nu mult mai târziu m-am trezit (și nu doar o singură dată) în situații similare, spunând mai stai 5 minute că merge greu wifi-ul!
De dragul conectivității la internet am avut și eu la rândul meu grupuri care au stat după mine, seri lungi de antipatie în care am stat mai mult pe net decât să interacționez cu cei din jurul meu, ba chiar era să pierd și trenuri sau avioane doar pentru că m-am lipit de un wifi care mergea prea greu. Dar astea de multe ori sunt doar mofturi.
Unul dintre momentele în care chiar aș fi avut nevoie de internet și nu doar pentru a verifica traficul blogului și ce se mai întâmplă pe Facebook a fost acum vreo doi ani. Plecasem într-un Eurotrip și cum îmi place să mă cazez prin Couchsurfing, pentru a putea să simt mai bine spiritul local, aranjasem cu viitoarele gazde că ne vor aștepta în stație. Nu ne dăduseră și o adresă la care să mergem direct și nici nu aveam numărul lor de telefon.

Autobuzul a întârziat vreo 2 ore, așadar am ajuns la destinație aproape de 12 noaptea. Nu știu nici eu ce era în capul meu, dar chiar speram să găsesc couchsurferul încă în stație. Așa cum ai ghicit, nu mai era. Se săturase să aștepte așa că s-a dus acasă să doarmă, am aflat ziua următoare.

La ora aia târzie eram într-o mică stație de autobuz, aproape în mijlocul lui nicăieri, să pornesc netul în roaming îmi era milă, așa că am stat să umblăm după un wifi (care ai ghicit, nici nu mergea excelent).
A durat ceva vreme până am reușit într-un final să dăm de altcineva (tot pe Couchsurfing), dar mă apucasem să caut și hoteluri. După 2 jumătate noaptea am pus și noi într-un final capul pe pernă.


Unde vreau să ajung? Păi cei de la Vodafone România vor să ne rezolve problemele astea legate de Wifi și conectivitate. Nu o să te mai cerți cu oameni pentru că te așteaptă sau pentru că stai la masă cu ei și le spui să tacă pentru că tu „muncești” și într-un FINAL ai prins niște net și mai ales nu o să te mai găsești în situații limită când chiar ai avea nevoie de o conexiune stabilă!

Cum? Lansând campania Bye Bye Wifi! Până și mie, îmi vine foarte des să spun Bye Bye Wifi, când nu merge! Și chiar i-am spus Bye bye wifi – watch this!

Bye bye wifi

make animated gifs like this at MakeaGif

Așadar, dacă îți faci un abonament nou sau dacă îți prelungești abonamentul și activezi opțiunea Bye Bye Wifi primești un pachet de beneficii care o să te facă să uiți că există wifi pe planetă!
Adică trafic gratuit nelimitat de internet în țară și în străinătate, timp de două sau de trei luni, în funcție de tipul de contract, la achizitionarea sau reînnoirea abonamentelor Super Red, Red și Smart, precum și beneficii duble de date, voce și SMS în roaming, practic beneficiezi de o experiență de internet 4G fără griji. Dar ce tot spun eu aici, mai bine mergeți la ei pe site să vedeți exact despre ce e vorba și mai bine vă uitați la reclamele oficiale!

Pe mine opțiunea asta acum doi ani m-ar fi scos din încurcătură! Aș fi putut să îmi anunț din timp gazda că voi întârzia, să caut din autobuz altă gazdă sau hotel la care să stăm și să nu pierd aproape cinci ore degeaba (cele două ore de întârziere ale autobuzului plus încă aproape trei până a mers cu greu wifi-ul și am găsit alt loc de dormit).

Enjoy, să îți fie de folos și să îmi arăți cât mai multe poze real time din călătoriile tale! Pe mine mă găsești pe snapchat cu id-ul @simonastanescu.

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

6 comments