• Menu
  • Menu

Răsărit peste Bagan, Myanmar. Jurnal de călătorie în poze

Răsărit peste Bagan, unul dintre momentele cheie ale zilei!

Oh, nici nu știu cum să încep acest articol! Mai ales pentru că nu mă așteptam ca acest răsărit peste Bagan să fie atât de spectaculos! Nu mă așteptam ca Myanmar cu totul să îmi placă atât de mult!

Mă grăbesc puțin în afirmații, mai ales pentru că nu suntem de atât de mult timp aici, iar Bagan este cel de-al doilea loc văzut după Yangon.

Dar îmi place și mi-a plăcut atât de mult încât sunt pur și simplu dată la maxim!

Mică introducere în Bagan

Bagan este unul dintre orașele din Myanmar. Acum avem Old Bagan, New Bagan și Nyaung U. Distanțele între ele sunt destul de mici oricum, așa că nu trebuie să vă panicați prea mult. Peste tot între aceste orașe principale sunt temple, iar între temple pe alocuri încă se găsesc mici sate fără nume.

Templele din Bagan

Între secolele 11 și 13 peste 10.000 de temple budiste, pagode și mănăstiri au fost construite în câmpiile Baganului. în ziua de azi încă există aproximativ 2200 dintre acestea! Restul au fost distruse fie de cutremure, fie de vânătorii de comori.

De ce au fost construite templele din Bagan?

Pe scurt am aflat ieri de la ghidul nostru că a fost un fel de întrecere între locuitori. S-au apucat să construiască temple budiste și nu s-au mai oprit o vreme. O chestie de orgoliu :). Nu știu cât de reală este informația. Așa a fost primită, înghițită ca pelicanul și o trimit mai departe în lume. Am încredere că localnicii știu mai bine!

Răsăritul peste Bagan

În Bagan și câmpiile sale pline de temple ai două momente care sunt absolut magice – răsăritul și apusul! O să revin cu un ghid complet pentru Bagan, dar pentru a structura mai bine informația o vom lua pe rând! Răsărit, unde să stai, apus și un ghid complet care să includă și buget.

Cel mai răcoros moment pe care îl poți prinde în câmpiile Baganului este răsăritul! Probabil și cel mai spectaculos. Noi (doar eu) am făcut cel puțin vreo 500 de poze, din care am reușit să selectez vreo 50 ca mai apoi vouă să vă arăt doar câteva.

rasarit-bagan-21_1280x720

rasarit-bagan-58_1280x720

rasarit-bagan-13_1280x720

rasarit-bagan-15_1280x720

Cum am ales templul pentru răsărit?

Sunt atât de multe temple încât e aproape inuman să îți amintești cu precizie numele tuturor! Noi ne îndreptam de dimineață spre unul dintre templele mari când un localnic (poza de mai jos) ne-a deturnat și s-a oferit să ne ducă la un templu mai puțin turistic și cu priveliște bună! Ce-i drept a fost minunat, nu au fost atât de mulți oameni iar omul nu a vrut nici măcar să accepte bani de la noi!

În ghidul de călătorie o să îți dezvăluim exact unde e templul!

rasarit-bagan-7_1280x720

Ei bine și am stat cuminți, am așteptat și am pozat. Ne-am minunat, ne-am bucurat. Am fost puțin dezamăgiți că nu avem și noi o cameră profi cu care să scoatem poze mult mai bune, o dronă, mai multă tehnologie!

Daaar, nu totul în viață se rezumă la a imortaliza momentul. Am concluzionat că e minunat că noi am văzut, simțit, noi ne-am jucat cu razele de soare la răsărit peste Bagan.

rasarit-bagan-193_1280x720

rasarit-bagan-187_1280x739

rasarit-bagan-181_1280x720

rasarit-bagan-169_1280x720

Răsărit peste Bagan

răsărit peste Bagan

răsărit peste Bagan

rasarit-bagan-89_1280x720

rasarit-bagan-78_1280x720

rasarit-bagan-227_1280x720

Bonus vă mai las cu două-trei poze de prin câmpiile Baganului!


Noi am stat la Ostello Bello Bagan (Facebook)! Curând curând vă scriem pe lung despre ei! Pentru noi a fost un loc excelent și odihnitor și îi recomandăm!


N-am cei mai drepți dinți, nici un ten perfect și nici măcar nu port cercei, dar ce încântată sunt de tot ce văd!

rasarit-bagan-248_1280x720

rasarit-bagan-231_1280x720

rasarit-bagan-233_1280x720

răsărit peste Bagan

rasarit-bagan-307_1280x720

Travel & love, love to travel!

P.s. – tocmai am aflat că cei de la hostel caută oameni care să îi ajute și care să stea cel puțin șase luni! Oh, da! Și chiar aș sta în Bagan șase luni! Da, atât de tare m-am îndrăgostit de locul ăsta!

Toate toate pozele sunt făcute cu Samsung S7!

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

6 comments