• Menu
  • Menu

Sănătate înainte de vacanță

Mă gândesc să insist mai mult pe acest subiect: sănătate înainte de vacanță. Astfel încât vacanțele și escapadele voastre să fie cât mai lipsite de incidente!

Așadar, am câteva recomandări și câteva exemple pentru a vă convinge să treceți și pe la doctor înainte de vacanță. Cu atât mai mult dacă vă pregătiți să plecați pe termen mai lung.

De ce să merg la doctor înainte de o călătorie?

Că să poți discuta despre schema de vaccinare (dacă este necesară). Pentru a vedea dacă starea de sănătate se aliniează cu planurile tale de călătorie.

Foarte multă lume încă mă întreabă des despre vaccinare. Dar mai bine decât un doctor, nu vă poate recomanda nimeni.

Cu cât timp înainte de călătorie să merg la doctor?

Cdc recomandă să mergeți să vizitați un doctor cu 4-6 săptămâni înainte de plecare! Noi în ianuarie 2016 am avut probleme să găsim vaccinurile. Iar cel împotriva hepatitei are nevoie de 10 zile pentru a funcționa.

Unde merg la doctor înainte de o călătorie

Noi făcusem rost de numărul unui doctor, ne luam noi medicamentele, el le administra. Ar fi costat mai puțin așa. Dar nu găseam vaccinurile de care aveam nevoie. Până la urmă am mers la țintă: Victor Babeș! Cu greu au fost de acord sa ne administreze vaccinurile pe care ei nu le aveau, dar le cumparasem noi din farmacie.

De ce nu voiau să ni le administreze? Pentru că trebuie păstrate în anumite condiții iar ei nu puteau garanta că acestea au fost îndeplinite. Logic, atâta timp cât am venit cu injecția în traistă!

Am văzut că și clinicile private au câte o secție. Cei de la Medlife au un centru pentru medicina călătoriei, văd că și cei de la Regina Maria. Știu doar că există, nu știu să vă spun nimic despre servicii și prețuri!

Ce vaccinuri am făcut noi?

Înainte de a pleca noi am făcut

  • Dultavax (Difterie, Tetanos, Poliomielita)
  • Typhim (febră tifoidă)
  • Havrix (hepatită A)

Voi totuși trebuie să discutați cu un medic.

M-am gândit și pe la ce alți doctori e bine să mergeți.

Epidemiologul

Mai ales dacă mergeți undeva în afara Europei. El știe cel mai bine ce injecții și pastile să vă recomande!

Stomatologul

Cred eu că problemele stomatologice sunt și cele mai ușor de prevenit, dar și cele mai spontane. Te bucuri de soare și liniște, ronțăi niște alune și pac, ți-a plecat juma’ de dinte!

Dermatologul

Mai ales dacă urmează să călătorești în zone exotice și foarte fierbinți Nu strică să verifici dacă pielea e ok. Dar alunițele? Folosește crema de protecție solară!

Probleme specifice

Cu atât mai mult dacă știți că aveți anumite afecțiuni! E rău când ești bolnav în locuri necunoscute. E greu când ești bolnav departe de casă. Verifică înainte de plecare!

De exemplu zborurile cu avionul pot accentua tromboza. Puteți să vă treziți în mijlocul zborului că a plecat un cheag de sânge!

Ce să nu faci?

Nu pleca bolnav. Mă întreabă des oameni și de asigurare și dacă acoperă mereu tot sau nu. Unii îmi spun că sunt deja bolnavi și pleacă în 2-3 zile.

Oameni buni, mergeți la un doctor acasă! Nu sperând că nu o să vi se întâmple nimic, că nu o să vi se întâmple vouă!

O singură criză de fiere am avut departe de casă! Dacă puteam, eram în stare să mă teleportez la mine în pat. E oribil când ești bolnav departe de casă! La mine a fost pe fondul oboselii. Am plecat de acasă nedormită. S-au adunat zboruri și escale… Corpul a cedat! Dar eu tot restul vacanței am stat cuminte să nu mă sparg!

Claudia are și ea o poveste mai urâtă din călătoriile ei! A povestit despre toată întâmplarea aici.

Nu mai țin minte din ce motiv fix pentru calatoria aceea nu am facut asigurare, am facut mereu pana la plecarea în Viena și chiar a fost o prostie pentru că avusesem o problemă de sănăntate cu o săptămână înainte.

Mai exact, am avut o infecție urinară care părea ca a trecut. Cu trei zile înainte să plec am fost la medic care mi-a zis ca am un soi de nisip la rinichi și mi-a dat doar niste pastile de durere, pentru eliminarea nisipului/pietrelor si niciun antibiotic. Așadar am plecat cu inima împăcată că am tot ce îmi trebuie la mine.

Să aveți călătorii frumoase, lipsite de incidente! 

Alte idei? Recomandări?

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

3 comments