• Menu
  • Menu
coworking & coliving

Ce sunt spațiile de coworking & coliving

Am acoperit foarte puțin și pe scurt acest subiect, așadar e vremea să începem să discutăm și despre asta! Nu de alta dar piața freelancerilor și a nomazilor digitali din România tot crește, iar spațiile de coworking & coliving sunt din ce în ce mai căutate. Ca de obicei, ne place să fim printre primii care abordează sau testează locuri noi și cool!

Azi povestim despre aceste spații și pentru că momentan ne aflăm în unul! Oare merită? Da! Cu siguranță da!

Ce este un spațiu de coworking & coliving?

Așa cum îi spune și numele sunt locuri în care oamenii merg să munceasă și să locuiască. Într-o atmosferă plăcută, care să te ajute să îți atingi productivitatea maximă, într-o comunitate de oameni ce au interese asemănătoare.

Așadar sub un singur acoperiș sau într-o singură curte ai și dormitor, spațiu de lucru, loc de joacă și relaxare și restaurant / bucătărie. Ah, și nu îți bați tu capul prea mult cu ordinea și curățenia!

De ce aș merge într-un spațiu de genul și nu la hotel / hostel?

Într-un hotel atmosfera nu e mereu plăcută, iar într-un hostel deseori e greu să te concentrezi să muncești. Oamenii care vin într-un hostel nu vin neapărat ca să muncească. Chiar dacă unii vin și pentru asta. Atmosfera într-un hostel e deseori mai mult spre petrecere, nu spre productivitate!

Cei care aleg spațiile de genul sunt ca și freelancerii care au nevoie să mai plece și la un birou, nu doar să lucreze de acasă! Te ajută să separi munca de distracție și invers!

Dacă ești un nomad digital cu siguranță la un moment dat o să ajungi și într-un spațiu de coworking & coliving. Sau îți recomand să o faci!

Ce te-a convins că locurile de genul sunt ok?

Trebuie să știți că Mokrin House este primul spațiu  de genul în care venim. Plecam și eu de la ideea că sunt locuri fancy, cu marketing bun, dar scumpe. Normal, de ce ai da 43 de euro pe noapte aici și nu la hostel?

Ei bine, pentru că cel puțin aici, în această sumă ai incluse și toate cele trei mese ale zilei! Nu trebuie să îți mai faci tu griji pentru nimic! Ai tot timpul din lume să îl petreci așa cum consideri tu de cuvință astfel încât să îți termini cu bine proiectele! Dormi cât vrei, muncești cât poți, ai toate condițiile! Internet de mare viteză, birouri, natură, piscină.

Sunt locuri făcute pentru un anumit tip de oameni, cu anumite nevoi!

Ce te face pe tine productivă?

Nu știu nici eu exact încă! Locul în care ne aflăm noi acum este absolut genial și din punctul meu de vedere are toate atuurile astfel încât să muncesc mult, cu drag și spor. Depinde și ce fel de nomad digital ești și în ce fel de locuri îți place să îți petreci timpul. Pe tine ce face productiv?

Cel mai des la mine productivitatea se activează pe măsură ce se apropie termenul limită. De exemplu acum este ora 8:42 seara, cina este fixată pentru ora 21:00. Vreau să termin și să pregătesc acest articol pentru mâine dimineață, iar după cină doar să mai arunc un ochi pe el. Așadar brusc a început să mă lovească și inspirația, după o oră în care mai mult sau mai puțin am procrastinat.

De ce nu aș lucra de acasă?

Să ne crezi pe cuvânt, când lucrezi doar de acasă, nu e mereu cel mai bine! Mai ales dacă acasă înseamnă un apartament în București! Noi asta am încercat toată iarna și ne cam căpia. Începe să îți fie foarte greu! În primul rând trebuie să îți echipezi casa corespunzător!

Mai apoi, pentru că eram tot timpul acasă, ajungeam să nu ieșim din apartament (cel puțin eu) cu săptămânile! Ceea ce nu e chiar recomandat din multe puncte de vedere!

Iar nouă ni se întâmplă des să avem un program foarte dezordonat. Ne trezim pe la 10, mâncăm pe la 16 prima dată, stăm cu ochii în monitoare și uităm că au trecut zilele!

De unde acest trend?

Mie îmi este tot mai clar că oamenii s-au săturat să își petreacă zilele închiși în birouri. Se estimase la un moment dat, nu mai știu sursa, că până în 2020 peste 65 de milioane de americani o să fie freelanceri sau antreprenori. Ne-am săturat să fim sufocați în birouri de sticlă. Vrem să ne petrecem viața și altfel!

O să revenim cu un articol complet și despre proiectul din Mokrin. Sunt multe de povestit!

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

6 comments