• Menu
  • Menu

TransferGo – rezervă cazarea pentru vacanțe și trimite bani în străinătate evitând comisioane mari

Am aflat și noi recent de acest serviciu. Mai exact atunci când am avut nevoie să ne rezervăm cazarea în Budapesta și fost invitați să îl testăm. Am făcut o grămadă de research pentru a afla dacă este de încredere sau nu compania. Apoi ne-am făcut și noi cont, urmând să testăm cum funcționează.

Avansul pentru cazare – exemplu concret Budapesta

Pentru călătoria noastră în Budapesta am folosit chiar TransferGo. Cum poți face și tu asta? Te hotărăști asupra unității de cazare în care ai vrea să stai. E de preferat să rezervi oricum direct la ei. Fie pentru că au un pret mai bun, fie li s-au epuizat camerele listate pe site-urile de rezervări.

Pentru a-ți securiza camera unele cazări îți pot cere un avans sau chiar plata integrală. Dacă nu au posibilitatea de plată online prin card singura variantă care îți rămâne este transferul de bani. Aici intervine serviciul de la TransferGo: îți faci cont, te loghezi, faci transferul și totul este rezolvat.

Simplu, rapid și plătind comisioane, mult, mult mai mici decât prin intermediul băncilor.

Este de încredere TransferGo?

Da! Chiar sunt foarte de încredere și după toată documentarea noastră nu doar că ne-am hotărât să colaborăm cu ei, dar suntem și foarte bucuroși că i-am descoperit.

În mai 2013 de exemplu au primit premiul „Most Innovative Business Talent Award” de la cel mai popular portal de știri din Lituania și Camera de Comert Daneză.

În video de mai jos povestim despre una dintre problemele întâmpinate de mama lui Alex cu transferurile interbancare. Dacă ar fi știut de existanța acestui serviciu înainte de a avea probleme, lucrurile ar fi stat mult mai ok.

Cum funcționează TransferGo și cum de sunt așa de mici comisioanele?

Pe scurt și explicat cât de simplu pot eu. Dacă ai vrea să transferi bani dintr-un cont din România în unul din străinătate, o să plătești o sumă importantă de bani pentru comisionul interbancar.

În schimb TransferGo face următorul lucru: banii din contul tău din România se duc într-un cont TransferGo tot din România. Apoi echivalentul sumei transferate de tine este mutat din contul lor de Italia să spunem, în contul din Italia în care voiai tu să transferi. Găsești pe Wikipedia tot acest proces foarte bine explicat.

Daca folosești TransferGo, ai mai multe opțiuni de transfer, fiecare cu un comision diferit.

Când nu ești presat de timp ca banii tăi să ajungă cât mai repede la destinatar se plătește o taxa fixă de transfer de 0,99 lire. Banii ajung în următoarea zi lucrătoare. Pentru același serviciu, banca la care avem noi cardul ne percepe un comision mediu de 18 euro. Da, ați citit bine, 18 euro față de 0,99 lire.

Mai există posibilitatea să trimiți banii în aceeași zi la un cost de 1,99 lire sterline, iar dacă te grăbești foarte tare, pentru o taxa de 2,99 lire, banii sunt livrați în doar 30 de minute.

De știut – poți avea atât cont de client persoană fizică, dar și cont de client persoană juridică și să-ți plătești furnizorii externi la aceleași comisioane mici.

Recomandă TransferGo și câștigă și tu

În plus, pentru fiecare prieten ce își face cont pe TransferGo și utilizează serviciul, primești și tu comision de transfer.

Contul nostru de TransferGo îl găsiți aici, vă mulțumim în avans dacă vă faceți cont și transferați din url-ul nostru. La fiecare transfer de minim 50 de lire o să primim și noi 20 de lire. În plus primul transfer este gratuit dacă îți faci cont din recomandarea noastră.

Cui se adresează TransferGo?

Practic oricărei persoane care are:

  • un cont bancar
  • acces la internet
  • dorește să transfere bani dintr-o țară în alta.

Fie că vorbim de români plecați în alte țări să muncească, călători rămași în pană peste mări și țări, colaboratori externi sau cei care vor să își rezerve hotelul evitând comisioanele site-urilor de rezervări. (Booking si Hostelworld au comisioane de până la 15%).

Sperăm că ți-au fost de folos informațiile. Chiar dacă suntem călători de cursă lungă și noi aflăm cu întârziere de unele lucruri iar pentru noi Transfer Go a fost o revelație plăcută!

Pe cei de la TransferGo îi mai găsești și pe Facebook, Twitter și LinkedIn.

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.