• Menu
  • Menu

Ce vaccinuri am făcut noi înainte de plecarea în Asia

Aceasta este una dintre întrebările care revine cel mai des. Ce vaccinuri am făcut noi? Până acum nu am pus nicăieri lista pentru că oricum vă recomand tuturor să mergeți și să discutați cu un doctor înainte de călătorie. Poate unele nu sunt necesare în cazul vostru, poate nu sunt recomandate, poate sunteți bolnavi și nu aveți voie să le faceți.

Oricum, recomandarea mea e să nu ocoliți acest pas: vaccinarea sau discuția cu un doctor. Postez totuși lista noastră ca sa vă puteți face o idee aproximativă cu privire la costuri.

Când să încep să mă interesez pentru vaccinuri?

De preferat cu câteva luni înainte. Asta înseamnă că poate nu ar strica să faceți programare la un medic de îndată ce aveți cumpărate bilete de avion. Asta ca să stați liniștiți. De exemplu pentru hepatită este necesar și un rapel sau două. Puteți să citiți despre asta pe site-ul celor de la Victor Babeș.

Schema de vaccinare presupune inocularea unei doze, urmate de un rapel la interval de 6 – 12 luni. Vaccinarea antihepatita se poate face concomitent cu alte vaccinuri (antifebra galbena, antitetanos, antitifoidic). Reactiile adverse sunt rare si de intensitate moderata, cel mai frecvent locale (durere, edem, eritem).

Vă recomand să vă interesați în avans și pentru că fix înainte să plecăm noi a fost acea perioadă în care nu se găseau vaccinuri în farmacii. Credeam că o lună jumătate este suficient, dar am fost oarecum la limită.

De foarte mare ajutor ne-a fost și acest tool. 

De ce să mă prezint la medic?

Pentru că o consultație de câteva zeci sau sute de lei (depinde unde mergeți) vă ajută să stați liniștiți. În afară de vaccinurile obligatorii sau nu, doctorul vă poate furniza informații cu privire la conduita recomandată sau pastile adiționale pe care să le luați. (pentru Malarie de exemplu)

Ca să răspund și la întrebarea asta – am luat pastile de malarie o singură dată, nu m-am simțit prea bine din cauza lor, am preferat să mă protejez de țânțari. Știu și oameni care nu au avut efecte adverse de la ele, așadar totul depinde de voi și de corpul vostru.

Ce vaccinuri am făcut noi înainte de plecarea în Asia

Mai fusesem plecați, dar pe termen mai scurt. Așadar, pentru că urma să stăm cu lunile, am hotărât să nu plecăm fără să fim protejați și am făcut următoarele:

  • Am terminat schema de vaccinare împotriva hepatitei
  • Vaccin febră tifoidă (în cazul nostru Typhim)
  • Vaccin polio, difterie, tetanos. (în cazul nostru Dultavax)

Repet, acestea au fost pentru plecarea în Asia și am stat 9 luni pe acolo, noi plănuind să stăm mult mai mult. Unele țări din Africa de exemplu vă solicită și carnetul galben la intrarea în țară cu vaccinurile obligatorii efectuate.

Discutat telefonic și primit recomandări de la un doctor.

Pentru că în perioada respectivă erau probleme, nu am reușit să le găsim în farmacii. Așadar până la urmă am aterizat tot la Victor Babeș. Nu știu cum ne-am nimerit noi, dar nici aici nu aveau tot, am mai venit noi cu unele de acasă, cumpărate de la farmacii diferite, din colțuri opuse ale orașului. Doctorul vă poate refuza administrarea produselor ce nu sunt achiziționate din clinica la care mergeți. 

În avans discutasem telefonic cu un doctor care ne-a recomandat să le luăm de la farmacia Academiei și să mergem apoi la el.

ATENȚIE!!! – vaccinurile se depozitează în condiții specifice. Verificați ambalajul, întrebați farmacistul. Nu congelați și cu siguranță nu trebuie să le țineți în soare / căldură.

Programare la un doctor care să vă facă injecțiile

Nu vă recomand să încercați să vi le faceți singuri sau mama, bunica, vecina decât dacă au pregătire de specialitate. La Victor Babeș de exempu costa 150 de lei consultația în 2016. La consultație se va adăuga și costul efctiv al vaccinului efectuat.

Unde mă pot vaccina?

La orice spital sau clinică la care aveți abonament sau vreți să mergeți și au specializare de boli infecțioase / medicina călătorului / epidemiologie. Regina Maria, Medicover, Medlife, clinici mai mici sau mai mari de peste tot din București sau țară.

Probabil că puteți merge și în spitalele de stat, dar n-am idee unde să vă trimit.


Mergeți la doctor

Cu vaccinurile – ca și cu multe altele, nu funcționează – am citit eu pe un blog. Discutați cu o persoană de specialitate! Informațiile din articol sunt orientative.

Călătorii plăcute, lipsite de incidente! 

Poza e de aici.

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

6 comments

https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=G-EYVJ26KTP3