• Menu
  • Menu

Tur cu barca la Inle Lake, Myanmar

Inle Lake și oamenii săi vin din poeziile lui Bacovia. Dacă Bacovia ar fi fost puțin mai vesel. Pentru că pentru asiatici nefericirea nu durează o eternitate. Și chiar dacă sunt săraci și nu au școală, știu să aleagă mental calea fericirii. Așa e și cu zona Inle Lake. Eu i-am spus Veneția Asiei cât eram pe acolo și se pare că nu sunt singura care a făcut asocierea asta.

Probabil unul dintre cele mai turistice lucruri pe care poți să le faci în această țară oricum puțin turistică. Dar totuși recomand turul la Inle, pentru că merită să vezi cu ochii tăi cum trăiesc oamenii în satele lor pe apă.

Ce nu mi-a plăcut la acest tur cu barca la Inle Lake

Pescarii vin la răsărit doar ca să facă spectacol. Nu toți. Câțiva. Atunci am realizat eu că majoritatea pozelor de album văzute de mine nu sunt realitate. Ci un photo shooting spontan, în care fotograful plătește actorul. Un truc destul de cinstit. Turiștii pleacă acasă cu pozele făcute, localnicii se bucură de un venit extra.

O dezamăgire, dar și un mod al Universului de a echilibra balanțe. Ce să spun, descurcăreți myanmarezii.

Cel de mai jos e un behind de scenes. Oricum, ați remarcat și voi că pescarii își tot țin plasele în sus. Sau în tot felul de poziții complicate și total nenaturale?

Un miliard de poze mai târziu am plecat prin satul de pe râu. Destinația piața locală și să găsim cafea. V-am spus că eram mahmuri.

Ce mi-a plăcut? Cam tot!

Dacă iei un tur cu barca la Inle Lake vizita o să înceapă probabil dintr-o piață. Vezi aici și pozele făcute de Sori. Nu am putut să mă abțin nici eu.


Vezi și vlog de călătorie de la Inle Lake. Ca să trăiești alături de noi aventura descoperirii zonei!


Apoi vei începe să te plimbi pe canale. Din loc în loc turul o să te oprească în diverse puncte de interes. Chiar dacă opririle au scopul de a face turiștii să mai lase niște bani, momentan sunt interesante și interactive și nu trage nimeni de tine să cumperi.

Fabrica de tutun

Am fost întâmpinați cu ceai și explicații, lăsați în pace să admirăm, căscăm ochii, să cumpărăm sau nu.

Fabrica de țesături

Și aici am fost lăsați să cumpărăm, sau nu. Nu au încercat să ne bage nimic pe gât.

Femeile cu inele pe gât

Singurul loc în care nu prea m-am simțit în largul meu a fost aici. Nu îmi era clar dacă tantiile alea încă își pun inele pentru că vor, sau pentru că știu că vinde turiștilor.

Între am făcut alte zeci de milioane de poze pe canale. Peisaje de vis, o altă lume!

Și mai am o poveste cu o tanti simpatică tare. O păstrez pentru data viitoare. Toate articolele despre Myanmar le găsești în categoria dedicată. Să te inspire și să te facă să îl vizitezi! Și nu rata acest tur cu barca la Inle Lake.

Toate pozele sunt făcute cu telefoanele noastre Samsung.

Travel & love, love to travel!

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 comment