• Menu
  • Menu

O țară mistică – Myanmar

Fosta Burma, Myanmar, este o perlă din Asia de Sud Est. Celebrele Inle Lake, Mandalay, Pyin Oo Lwin, câmpia Baganului, sunt câteva dintre punctele de interes ale țării. Partea cea mai bună este faptul că și în sezon de vârf această țară nu este încă plină de turiști. 

Vă puteți bucura așadar în liniște să o descoperiți și este probabil una dintre țările noastre preferate din Asia de Sud Est.

Mare parte din Myanmar reprezintă zonă rurală. Chiar și în orașele mari pe străzi oamenii se îmbracă cel mai des în portul tradițional.

Bărbații poartă ceva ce pare ca o fustă lungă. Longyi este o bucată de material de până la 2 metri lungime, împăturită în așa fel încât să nu cadă. 

Pe lângă deliciul cultural ce te așteaptă aici, țara se bucură și de un relief extrem de frumos. Peșteri, munți și câmpii întregi de orez, rute scenice cu trenul, orașe coloniale în care o să te simți ca în Europa privind de la geamul camerei tale.

Nu rata nici vlogurile noastre de călătorie din această destinație

Cerul ăla zici că e desenat! Vlog de călătorie din Myanmar! Călătorii necenzurate

Dacă ajungi în Mandalay nu rata cel mai lung pod de tec văzut la apus. Chiar dacă este situat puțin în afara orașului, excursia până acolo și senzaționalul culorilor la lăsarea serii merită din plin!

Punctul de atracție principal al țării este probabil Inle Lake. O bijuterie de loc unde turismul, peisajele, apusurile și răsăriturile se împletesc armonios cu viața zilnică a localnicilor din satele lacustre. 

Chiar merită numele de Veneția Asiei.

La piață în Myanmar

Asta este o expriență ce nu te costă nimic și o poți testa oriunde în lume. Mersul la piață îți poate spune multe despre localnici și țara pe care o vizitezi. În apropiere de Inle Lake poți vizita una dintre cele mai colorate piețe. Sau poate așa mi-a rămas mie în minte datorită tuturor oamenilor care mi-au zâmbit.

Desenele de pe fețele lor sunt făcute din thanaka, pasta obținută din anumiți copaci ce cresc în Myanmar. Ajută împotriva arsurilor solare, oferă o senzație de răcorire și se presupune că hidratează pielea, tradiție veche de peste 2000 de ani, încă foarte comună și în zilele noastre.

Myanmar așadar te trimite ușor în trecut pentru că pășești printre tradiții, obiceiuri și locuri vechi de când lumea, te seduce cu mâncare pentru toate gusturile și îți oferă bonus peisaje de care o să îți fie greu să te desparți. 

Locul nostru preferat din Myanmar? Bagan!

Nu are nevoie de prea multe descrieri. Junglă + peste 2200 de temple pe care le poți explora în voie!

Ce zici? E de pus pe listă? Mie mi s-a cam făcut dor. 

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 comment