• Menu
  • Menu

Pyin Oo Lwin și drumul spre Hsipaw – călătorii în Myanmar

Zilele trecute m-a pris hărnicia și m-am apucat să mai editez și selectez poze din Myanmar. În principiu vă povestesc despre Pyin Oo Lwin și drumul cu trenul spre Hsipaw. Mai mult experiența noastră de acolo!

Din Mandalay am plecat spre Pyin Oo Lwin. Intenționam să vizităm o cascadă și împrejurimile. Ca de obicei, una plătuiești și alta se întâmplă!

Prin Mandalay ne-am împedicat întâmplător de un guest house. Dar arăta atât de rău! Nu știu cine s-ar caza într-un loc așa. Mna, nu judec pe nimeni, dar arăta rău.

 

Pyin Oo Lwin

Surprinzător în Pyin Oo Lwin am găsit o cofetărie. Cu prăjituri chiar bune. Și orașul cu totul te induce în eroare. Nu ai spune că ești undeva în Asia, într-o țară de care puțini au auzit! Arată britanic. Binențeles, pe aici aveau britanicii case de vacanță. În grădini, plimbați de caleașcă! Și da, am văzut și calești!

Totuși, orașul are o comunitate mare de indieni. Stabiliți aici în timpul dominației britanice! Ce zici de mixul ăsta pentru un oraș?

Mai lipseau doar contesele cu rochii lungi și umbreluțe cu zulufi!

Afară erau 15-20 de grade. Nu pot spune că nu era răcoare, dar fata din spatele nostru își luase urechile îmblănite cu ea!

Am răs puțin, ne-am bucurat de prăjituri, am luat și cina, am tocmit un scuter pentru ziua următoare! Eram pregătiți pentru cascade! Îhîm! Ziua următoare când ne-am trezit vremea nu părea deloc grozavă!

Până la urmă ne-am băut cafeaua (3 în 1 îngrozitor de dulce) și-am fugit spre gară! Mare noroc totuși că hotelul la care am stat avea terasă!

Și pe lângă semnul amuzant de mai sus, am surprins și orașul!

Oh da! Și caleștile de care vorbeam mai devreme!

Am prins din fericire și trenul. Și am realizat că a fost totuși o decizie bună pentru că oricum a cam plouat toată ziua!

Dacă ajungi în Myanmar pune pe listă și plimbarea asta cu trenul între Pyin Oo Lwin și Hsipaw! 

Drumul între Pyin Oo Lwin și Hsipaw!

Dacă tot cumperi bilete, e mai bine să iei la clasa 1. Trenul se mai zgâlțâie pe alocuri, iar la clasa a 2-a ocurile sunt de lemn și atât!

În timpul călătoriei cu trenul nu prea am dus lipsă de nimic. Doamne, domnișoare și domni și-au tot făcut drum prin vagoane servind tot felul de lucruri. Cartofi dulci, chipsuri, porumb fiert, tăiței!

Experiența asta a fost cu adevărat interesantă! Nenea de mai jos de exemplu era venit în față la barieră ca să facă cu mâna trenului!

Și am tot trecut pe lângă peisaje de vis. Iar nouă ne place să mergem cu trenul. Ușor, legănat!

Informații pentru trenul Pyin OO Lwin Hsipaw.

Trenul pleacă din Mandalay la 4 dimineața și ajunge în Pyin Oo Lwin la 7.52 AM. De aici pleacă la 8.22 AM! Ajunge în Hsipaw pe la 15.30. Drumul la upper class costă 2750 de kyat. Adică vreo 2 dolari. 

Ai pe listă Myanmar? Dacă nu, e o țară de pus pe listă! Găsești aici toate articolele noastre despre această destinație!

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.