• Menu
  • Menu

Jurnal de călătorie. Am ajuns în Mexic, dar ce urmează?

Așaaaa. Am aterizat cu bine în Mexic, ne-am și odihnit, luat micul dejun. Ce facem mai departe probabil vă întrebați toți. Chiar dacă v-am oferit imaginea de ansamblu în articolul anterior, să o luăm și din aproape în aproape.

Am ales să stăm la un hostel și am nimerit unul foarte bun! Mermaid Hostel Downtown se numește. Din primele ore petrecute aici am primit o grămadă de sfaturi și idei mișto, dar ne-am făcut și prieteni un alt cuplu de spanioli cu care probabil urmează să și călătorim în următoarele zile.

Doar unul dintre motivele pentru care iubim hostelurile. Primești sfaturi foarte bune de la oameni cu interese și bugete similare cu al tău. V-am spus că stăm la hostel, dar într-o cameră privată? Da. Pentru că poți avea și intimitate și prieteni. Plănuim să mergem și la hostelul de pe plajă serile următoare.

Descoperirile zilei

E destul de ieftin să închiriezi mașină. Deci ne gândim să plecăm cu acest cuplu cu mașina prin „triunghiul de aur” din zonă (Cancun-Tulum-Chichén Itzá). Sunt locuri foarte turistice, dar doar nu am bătut jumătate de lume să le ocolim chiar dacă sunt turistice. Alex a făcut researchul și mai avem și alte locuri pe listă. Și normal, cuplul de spanioli a zis că e deschis să vadă orice avem noi, bloggerii de travel, pe listă.

Oamenii de la acest hostel sunt foarte impresionați de „profesia” noastră. Ne spun „the bloggers” (s-a dus repede vorba în hostel aparent cât dormeam noi aseară) și intră în vorbă cu noi. Mă rog, nu e doar asta, toată lumea e relaxată și prietenoasă aici.

Opțiuni viitoare

Ne gândim dacă să revenim în Cancun și să mergem în Belize apoi, sau dacă să trecem direct în Guatemala. Relax, we have plenty of time :). Între timp am și primit mai multe ponturi de locuri superbe de văzut și în partea de mai sus a Mexicului. Cine știe, poate ajungem chiar până în Mexico city.

Ce urmează să facem zilele următoare?

Cancun nu este neapărat un oraș în care să ai foarte multe de făcut. De aceea am și ales să stăm cam 4 zile aici. Pentru că avem nevoie de puțin timp să ne adaptăm, să lucrăm și să vă ținem la curent cu lucruri. Să descoperim, să strângem cât mai multe informații de la alți călători ca să putem să plănuim pe mai departe. Să mai programăm lucruri, să apucăm să ne facem treaba.

Iar mâine ne vedem cu un prieten care are zbor încoace. Ce cool. Vorba lui, dacă în București tot n-am apucat, bine că reușim jumătate de lume mai încolo. La propriu!

Cum a fost drumul?

Foarte obositor. Ziceam și în poza de pe Facebook din stația de autobuz din Cancun că am ajuns, cu niște peripeții, dar că suntem bine. Pentru asta vom posta fie azi mai târziu, fie mâine dimineață un articol și un video cu toate peripețiile noastre. (la noi acum este ora 11 dimineața, la voi e deja 19:00).

Ce s-a întâmplat pe drum?

Am fost obligați de cei de la Tui Belgia să ne cumpărăm bilete de întoarcere TOT CU EI, până să ne urcăm în zborul spre Cancun. La emigrări în Mexic am avut și interviu, prima noastră experiență de acest gen din câte țări am vizitat până acum. Dar autoritățile au fost destul de amabile și realizez că în primă fază m-am paranoizat eu degeaba. Povestea pe lung urmează.

Scurt update – internetul funcționează MULT mai bine decât ne așteptam. Momentan merge aproape la fel de bine ca în Ro.

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

3 comments